Sjaalactie ‘Heart 2 Heart’ van start gegaan

Deel dit:

12e7adc4-407e-48c4-85f7-4eaa10fce78fSCHOONHOVEN – Je loopt door een park en ziet ineens allemaal sjaals om bomen gebonden. Aan iedere sjaal hangt een kaartje waarop staat dat je ‘m mee mag nemen. Achterop het kaartje staat een persoonlijke handgeschreven boodschap, wens of groet. Dat is de actie die van 7 tot en met 14 november wordt gehouden onder de naam ‘Heart 2 Heart’. 

Het is de Schoonhovense Lousmijn van der Straaten-Blokdijk die een aantal maanden geleden op het idee kwam voor deze actie. “Ik was de zolder aan het opruimen en kwam veel sjaals tegen die niet meer worden gedragen”, vertelt Lousmijn in een gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Op internet had ik gezien dat in Amerika sjaals om bomen worden geknoopt die dan door bijvoorbeeld daklozen en drugverslaafden worden gepakt om ze te dragen.” In Nederland is een dergelijke actie twee jaar geleden in Ommen gehouden.

ebd217ef-6489-4ac4-98ad-b74861e8e174

Na enige voorbereiding met hulp van haar dochters Isis en Nessa, is de actie nu daadwerkelijk van start gegaan. Op diverse locaties in Schoonhoven staan manden en dozen waar sjaals gedoneerd kunnen worden. Ook op basisschool De Rank loopt de actie van groep 4 tot en met 8. De kinderen doen mee om zoveel mogelijk sjaals te verzamelen en schrijven een persoonlijke boodschap op de kaartjes. “De actie is goed ontvangen, velen zijn erg enthousiast”, glundert Lousmijn.

Op woensdagmiddag 28 november worden de sjaals geknoopt in het Zuiderpark in Den Haag. Mochten er veel sjaals ingezameld zijn, dan worden deze ook geknoopt op andere locaties in onder andere Rotterdam en Utrecht. Inmiddels heeft het Jeugdjournaal van de NOS ook belangstelling getoond voor de actie.

Op de vraag wanneer de actie voor haar geslaagd is, antwoordt Lousmijn: “Voor mij is de actie geslaagd als iemand een sjaal pakt, het kaartje met de boodschap leest en op dat moment denkt; dit had ik vandaag nou net even nodig.”

Lousmijn is komende zaterdag te gast bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

7f5527ef-20b0-412b-975f-109fbfa7f8d2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.