SGP stelt vragen over circus op zondag

Deel dit:

(Foto: Circus Bossle)

(Foto: Circus Bossle)

STOLWIJK/HAASTRECHT – De SGP-fractie in de raad van Krimpenerwaard heeft vragen gesteld aan het college over circus Bossle dat de komende weken in Stolwijk en Haastrecht voorstellingen geeft op zondag.

De SGP staat erom bekend de zondagsrust hoog in het vaandel te hebben staan en heeft het college gevraagd waarom hiervoor toestemming is verleend.

“Voor het houden van een circus is nu vergunning verleend, waarmee twee zondagen in het geding zijn. De Stolwijkse kermis is ’s zondags dicht. Een vergelijkbare regeling had ook voor het circus getroffen kunnen worden”, aldus fractievoorzitter Jan Willem van der Ham. “De SGP heeft al veel reacties gehad van inwoners die hun ongenoegen over deze gang van zaken uitspreken.”

Van der Ham benadrukt dat het collegeprogramma juist pleit voor terughoudendheid ten aanzien van de uitbreiding van het aantal evenementen op zondag.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Anoniem zegt:

    De kerk moet niet zo zeuten man. Het circus staat ver van de kerk af en het is juist leuk voor de kinderen en familie.

  2. Tom zegt:

    Wat een gezeur zeg! Als de SGP (en aanhangers) op zondag niet naar het circus willen gaan, prima hoor… Maar ontneem niet anderen het recht en de vrijheid om te doen op zondag wat je wilt. Ik ben daarom ook voorstander van opening van supermarkten op zondag. We ontnemen toch ook niet de kerk op zondag??

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.