SGP Krimpenerwaard start petitie voor behoud zondagsrust

Deel dit:

supermarktKRIMPENERWAARD – De SGP in de gemeente Krimpenerwaard heeft met een videoboodschap op sociale media en de website de start van een petitie aangekondigd. Deze petitie kan ondertekend worden door iedereen binnen de Krimpenerwaard die vóór het behoud van de zondagsrust is.

De SGP is deze petitie gestart, nadat bijna alle supermarkteigenaren in een brief de nieuwe coalitie hebben opgeroepen om terug te komen op het plan dat de supermarkten alle zondagen open mogen.

SGP-fractievoorzitter Jan Willem van der Ham: “Van alle kanten krijgen we signalen dat de plannen van de nieuwe coalitie hoogst ongewenst zijn. Dit past niet bij het rustige karakter van de Krimpenerwaard! Bijna alle supermarktondernemers in Krimpenerwaard hebben bovendien zelf aangegeven dit helemaal niet te willen. Ze willen ook weleens een dag rust. En ze gunnen hun personeel dat ook. Daarbij zijn ze ook bang dat als er één schaap over de dam is, zij wel gedwongen zullen zijn om ook te volgen. Die kant moeten we niet op. De SGP wil inwoners oproepen om onze ondernemers, die zes lange dagen per week voor ons klaar staan, te steunen en zich duidelijk tegen dit plan uit te spreken. Teken daarom de petitie.”

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Steven zegt:

  Wat een achterlijk gedoe van de SGP. Laat mensen vrij in hun keuze! Ik wordt op zondag ook wakker door de klok van de kerk. Als we echt zondagsrust willen dan moet dat ook stoppen. Niemand dwingt je om naar de supermarkt te gaan!

 2. sem zegt:

  Er wordt in onze regio nog druk gesteggeld over de vraag of de winkels op zondagmiddag open mogen. Een discussie die in zo ongeveer de rest van Nederland al lang is gevoerd. Of we daarin mee moeten? Wat mij betreft laten we het aan de ondernemers en hun klanten zelf over. Wie op zondag iets wil verkopen moet daar vrij in kunnen zijn, wie iets wil kopen eveneens. En wie de zondagsrust al of niet uit religieuze overwegingen wil behouden moet dat vooral ook kunnen doen. Zonder een ander zijn of haar principes op te willen leggen. Zo houden we de kerk in het midden toch?

 3. André Evers zegt:

  In Krimpen aan den IJssel noemen we dat tegenwoordig ZONDAGSVRIJHEID. Eindelijk af van het cliëntelisme van de SGP !

 4. wim van zijl zegt:

  Vergeten we voor het gemak dan maar even dat we anderen dwingen in dat weekend te werken?….terwijl ze de zaterdag ook al kwijt zijn?….lekker makkelijk #narcisme

 5. John zegt:

  Even buiten geloofsovertuigingen om, het is maar één dag dat we heerlijk van onze rust kunnen genieten. Even geen vrachtverkeer, pakketbezorgers, boodschappen doen, enz. Maar pure rust…… één dag maar. Is dat nu zo moeilijk?

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.