SGP-jongeren verzetten zich tegen grootschalige woningbouw in polder

Deel dit:

CrimpenerhoutKRIMPENERWAARD – SGP-jongeren Capelle-Krimpen is tegen de bouw van tienduizend woningen in de polder van de Krimpenerwaard, zoals dat door het college van de gemeente Krimpenerwaard is voorgesteld. Volgens het college versterkt het bouwen van deze woningen de lobby voor een oeververbinding met Ridderkerk.

Voorzitter Ernst Pols: “Wij zijn faliekant tegen dit voorstel omdat het tweehonderd hectare prachtig polderlandschap betreft dat vervangen gaat worden door woningen als het voorstel wordt aangenomen. Bereikbaarheid vinden wij een belangrijk thema en we kunnen ons ook best in de bouw van een extra brug vinden, maar niet tegen élke prijs… Ook jongeren genieten van de polder – de kracht van de Krimpenerwaard -, daar moeten we met zijn allen zuinig op zijn. Wij zijn ons ervan bewust dat de woningnood hoog is en dat er zeker extra bijgebouwd moet worden om jongeren in de Krimpenerwaard te houden. Dit kan echter ook in de bestaande kernen en in minder absurde hoeveelheden, zodat er niet in één klap tweehonderd hectare natuurgebied van de kaart wordt geveegd en de jongeren de keuze hebben wáár ze willen wonen in de polder. Dan denk je pas écht aan de jongeren. Wij roepen het college dan ook op: kom op voor onze jongeren en wees zuinig op de polder. Wat ons betreft géén grootschalige woningbouw.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Annette Verkerk zegt:

    Natuurlijk is het jammer dat natuur moet wijken voor woningbouw. De vraag is alleen wel welke oplossing zij dan zien voor het enorme tekort aan woningen. Zij zijn juist ook de groep voor wie het zo ongelooflijk moeilijk is een ( betaalbare) woning te krijgen. Er is de komende jaren een tekort aan 1000.000 woningen. Je kunt wel ergens tegen zijn, maar is er dan ook over een alternatief nagedacht?

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.