SGP-jongeren betreuren verruiming horecatijden en zondagopening supermarkten

Deel dit:

horecaKRIMPENERWAARD – De SGP-jongeren in de gemeente Krimpenerwaard hebben grote moeite met een aantal zaken in het nieuwe coalitieakkoord.

Eén van de onderwerpen waar zij zich niet in kunnen vinden is de verruiming van de openingstijden voor horeca. Bestuurslid Marijn Floor: “De coalitie zegt voor de gezondheid van jongeren te staan en het overmatig gebruik van alcohol te ontmoedigen. Dat is ook óns standpunt. Jammer dat de maatregelen daar dan totaal niet mee stroken. Openingstijden tot vijf uur ’s morgens. dan weet je zeker dat er meer gedronken gaat worden en ontneem je jongeren de nachtrust: slecht voor de gezondheid. Verder passen dit soort tijden helemaal niet bij het rustige karakter van het gebied en leven we mee met de omwonenden, die hier hele nachten lang last van gaan krijgen.”

Ook de zondagsopenstelling van supermarkten wordt betreurd. Floor: “Ook voor jongeren is het gezond om een dagje per week rust te hebben en ook zij hebben geen zin om óók nog op zondag te moeten gaan werken. Hier is niemand mee geholpen. Ook deze maatregel past helemaal niet bij de Krimpenerwaard, ook jongeren genieten van de rust in dit gebied.”

De SGP-jongeren hopen dat de nieuwe coalitie op haar schreden terugkeert. En die paar jongeren die wél graag tot laat uitgaan en zeven dagen per week werken? “Die lijken zich meer aangetrokken te voelen tot bijvoorbeeld Rotterdam dan tot het platteland, en zijn niet verplicht om in de Krimpenerwaard te blijven wonen. We moeten geen onrust gaan creëren in een gebied dat bekend staat om zijn rustige karakter”, aldus Floor.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Gabrielle zegt:

  Sorrie hoor, maar ik vind het de taak van ouders om te zorgen dat ze niet nog langer in een kroeg hangen. En op zondag werken gaat niemand dood van. De jeugd is tegenwoordig toch alleen maar lui… Ze willen al niet werken liever met mobiel onderuit op de bank. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik een voorstander ben voor winkels open op zondag. Ik woon hier immers ook voor mijn rust. Ik drink niet dus kom niet in een kroeg. Voel wel mee met omwonende van kroegen.

 2. Pieter zegt:

  Rare redenatie, alle jongeren die in het weekend gezelligheid zoeken en het eens wat later dan 1 uur willen maken moeten volgens de SGP dus maar ergens anders gaan wonen. Enge gedachtengang, iedereen die het niet met de SGP is moet zijn biezen maar pakken. Ik ben hier geboren en getogen en ben blij dat we in de Krimpenerwaard eens met de tijd meegaan, dat heet vooruitgang!

 3. Anna zegt:

  Slechte poging tot framing “…die paar jongeren die wel graag tot laat uitgaan en 7 dagen in de week werken?”
  Ten eerste als iemand op zondag werkt dan werkt diegene op een andere dag niet. Waarom zou een rustdag altijd op zondag moeten zijn? Ik heb zelf een joodse achtergrond, voor mij is de zaterdag een rustdag. Dat anderen op zaterdag geen rustdag hebben stoort mij totaal niet, we leven immers in een democratie waar je iedereen in zijn waarde laat.
  Ten tweede zou ik zeggen die paar jongeren die NIET graag uitgaan en op zondag een rustdag prefereren zouden eens moeten accepteren dat de meerderheid van de inwoners van de Krimpenerwaard het niet met ze eens is.
  Heel vreemd om te stellen dat een ieder die het niet met je eens is maar moet verhuizen. Wil de Krimpenerwaard met de tijd mee en niet ten onder gaan aan vergrijzing en extreem conservatisme dan moeten er juist mensen van buitenaf binnen gehaald worden, en dat doe je door mee te gaan met de tijd. Is het tot slot eigenlijk al mogelijk voor vrouwen om een rol te spelen binnen de SGP of is die mogelijkheid er alleen op (grondwettelijk) papier?

 4. pieter zegt:

  Nou Anna, vrouwen mogen op de verkiezingslijst, maar alleen omdat de SGP daartoe is gedwongen door een uitspraak van de Raad van State. In de Krimpenerwaard is dat trouwens niet terug te zien, er stond bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen geen enkele vrouw op de lijst, terwijl daar toch 30 kandidaten op stonden. De SGP schermt alleen met de grondwet als het haar goed uitkomt, godsdienstvrijheid is er alleen voor hen zelf, ze waren in 2016 tegenstander van een moskee in Schoonhoven. Alleen de god zoals zij die zien mag aanbeden worden, geen godsdienstvrijheid voor anders gelovigen, een hele enge partij, maar goed dat ze een zetel zijn kwijtgeraakt, op naar de nul!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.