Seniorenmiddag terug in programma feestweek Lekkerkerk

Deel dit:
De seniorenmiddag in 2015.

De seniorenmiddag in 2015. (Foto: archief)

LEKKERKERK – De jaarlijkse feestweek Lekkerkerk zit er alweer aan te komen. De tiende op rij en dus een extra feestelijk jubileumjaar. Op 1 en 2 juni aanstaande wacht het publiek onder meer optredens van Gerard Joling, Rene Schuurmans en Anita Meyer.

Terug in het programma is de seniorenmiddag met een programma dat is afgestemd op 55-plussers uit Lekkerkerk en omgeving. Tot drie jaar geleden was dit evenement een vast onderdeel van de feestweek, mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Nederlek. Toen Nederlek opging in de gemeente Krimpenerwaard besloot het nieuwe gemeentebestuur de subsidie te stoppen en kwam aan deze onder ouderen zeer gewaardeerde traditie een einde.

Een aantal Lekkerkerkers vond dat maar niets en stak de koppen bij elkaar. Anneke Meinema, Ruud Groen, Dave Kersenboom en Cees Nobel gingen om tafel met Francis en Cobi Hoogerwerf, uitbaters van ’t Veerhuys en de organisatoren van de Feestweek Lekkerkerk. Die waren meteen enthousiast.

“De volgende stap was het bijeenbrengen van voldoende middelen”, horen we uit de mond van Cees Nobel. “Dat bleek minder moeilijk dan we aanvankelijk dachten.” Ruud Groen van de Stichting Welzijn Senioren Lekkerkerk (WSL) zegde een flink bedrag toe uit de opbrengst van het wekelijks ophalen van oud papier. De WSL stelt zich ten doel die opbrengst terug te laten vloeien naar de Lekkerkerkse bevolking en zag in het bekostigen van de seniorenmiddag een prima gelegenheid. De Stichting Kruiswerk Lekkerkerk deed ook een duit in het zakje, Dave Kersenboom vond de leverancier van zorgcentrum De Breeje Hendrick bereid de koffie te leveren en de bijbehorende stroopwafels komen van koekenbakker Vrolijk.

ceesnobel

Cees Nobel.

Bijpraten
Het samenstellen van het programma was het volgende punt van discussie en ook daar was het comité snel uit. “Voor de pauze is er vooral gelegenheid tot ontmoeten en gezellig bijpraten”, belooft Cees. “We zetten gezellige zitjes in de tent en daartussen gaan zaalartiesten waaronder een goochelaar, een sneltekenaar en een troubadour het publiek aan tafel vermaken.” Na de pauze is het de beurt aan Jacques Herb. Ongetwijfeld zal hij zijn uit 1971 daterende megahit Manuela ten gehore brengen, daar komt hij al 47 jaar bij geen enkel optreden onderuit. “Maar”, zegt Cees, “hij heeft een heel breed repertoire en daar zullen de aanwezigen beslist van genieten.”

De seniorenmiddag vindt plaats op donderdag 31 mei in de feesttent op sportpark Weydehoeck. Tent open vanaf 13.00 uur, aanvang programma om 14.00 uur en rond 16.00 uur is het weer afgelopen.

Kaartverkoop
Toegangskaarten kosten twee euro per persoon en zijn vanaf 14 maart dagelijks te verkrijgen aan de balie van De Breeje Hendrick, iedere ochtend in de bestuurskamer van De Boomgaard, op 14 en 28 maart in de bibliotheek (tussen 10.00 en 12.00 uur) en op 15, 22 en 29 maart tussen 10.00 en 12.00 uur in de Parkflat aan de Koninginneweg. “Wij hebben er veel zin in en we hopen dat heel veel oudere Lekkerkerkers dat ook weer hebben”, besluit Cees.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.