Scoutinggroep Admiraal de Ruyter zet deuren open

Deel dit:

scouting1KRIMPEN A/D LEK – Met ruim 120 leden heeft scoutinggroep Admiraal de Ruyter beslist niet te klagen. Kinderen en jongeren uit Krimpen en wijde omgeving weten de weg te vinden naar het clubhuis met eigen haven aan de Onder de Waal langs de oever van de Lek.

Een prachtige plek waar de scouts zich binnen en buiten naar hartenlust kunnen uitleven tijdens leuke en spannende activiteiten zoals zeilen, roeien, koken, vuurtje maken, speurtochten lopen, nachtje slapen in het clubhuis, knutselen of klussen. Te veel om op te noemen eigenlijk. Bijzondere activiteiten zoals de jaarlijkse rommelmarkt op Koningsdag, de zomerkampen en deelname aan regionale of landelijke scoutingactiviteiten vormen de kers op de taart.

scouting5

‘Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren’, staat op de website van de groep en zo is het precies.

Al sinds mensenheugenis, want scoutinggroep Admiraal de Ruyter bestaat inmiddels bijna zestig jaar. Een zeeverkennersgroep die haar activiteiten voornamelijk richt op het water. Met een zelfgebouwde sleper, de SKUA, vier Dolfijnenboten en zes lelievletten gaan jong en wat ouder regelmatig de rivier op of varen naar een natuurgebied voor een meerdaags bivak. Onvergetelijke evenementen voor de deelnemers.

scouting4

“Nieuwe aanwas is altijd zeer welkom”, vertelt Joost Kamphuisen, zelf al jarenlang intensief betrokken bij de groep. “Veel leden die nu nog tot de speltak Dolfijnen horen (de 7 tot en met 11 jarigen) stromen binnenkort door naar de Zeeverkenners (11-15) en dus is er weer ruimte om in de jongste leeftijdscategorie nieuwe leden op te nemen.”

Dat kinderen en jongeren die eenmaal met scouting kennis hebben gemaakt bijna niet meer afhaken blijkt wel uit de leeftijdsopbouw van de groep. De Stam, waarin de 25-plussers zijn ondergebracht, telt bijna vijftig leden en die komen nog regelmatig bijeen voor een gezellige avond of een gezamenlijke activiteit. Leden van deze groep zijn ook betrokken bij noodzakelijke werkzaamheden en bij de evenementen voor de jongere leden. Zo geven zij hun passie door aan volgende generaties.

scouting2

Zaterdag was er bij scoutinggroep Admiraal de Ruyter een open dag. Scouts van alle speltakken lieten hun leeftijdsgenootjes zien wat ze zoal doen en die mochten de activiteiten natuurlijk meteen meebeleven. Marshmallows bakken boven een vuurtje, zelf pannenkoeken bakken, deelnemen aan een groepsspel, een stukje varen met een zeilvlet of een rondje op de sleepboot. Het kon allemaal. Ondertussen werden de meegekomen ouders uitvoerig voorgelicht over de gang van zaken.

“Over belangstelling niet te klagen”, aldus Joost. En wie er zaterdag niet bij kon zijn; een paar keer vrijblijvend meedraaien bij een speltak kan altijd. Kijk maar op de website.

scouting1

scouting6

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.