Schoonhovense schooljeugd wandelt voor water

Deel dit:

rotary
SCHOONHOVEN – Een kleine 350 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Schoonhoven komen woensdag 18 maart in actie voor het project ‘Wandelen voor Water 2015’. Rotaryclub Schoonhoven heeft dit landelijke initiatief omarmd van de Stichting Aqua For All en organiseert dit in Schoonhoven.

Leerlingen van de Koningin Emmaschool (oost en centrum), de Ichthusschool, de Krullevaar, de Vlieger en de Rank krijgen in de week van 16 tot 20 februari gastlessen, verzorgd door diverse Rotarians, over dit Wandelen voor Water project, de opzet en de doelstellingen. Daarnaast wordt er stilgestaan bij het belang van schoon en veilig drinkwater in ontwikkelingslanden.

Op 18 maart zal wethouder Pieter Neven namens de gemeente Krimpenerwaard omstreeks 11.30 uur het startschot geven in cultureel-centrum Het Bastion in Schoonhoven. Daarna gaan alle leerlingen zes kilometer een route lopen in en rond Schoonhoven mét zes liter water in hun rugzak en laten zich hiervoor sponsoren. Hiermee ontstaat er bewustzijn bij de leerlingen dat kinderen in ontwikkelingslanden dit dagelijks moeten doen. Na afloop wordt al het water in een speciaal watermeubel gedeponeerd op de Dam met assistentie van de bandweer van Schoonhoven waarna het water weer wordt hergebruikt als bluswater. Rond 13.30 uur wordt het sponsorbedrag bekendgemaakt op de Dam.

In Nederland doen er ongeveer 34.000 kinderen van 600 basisscholen mee aan Wandelen voor Water. Deze activiteiten vinden jaarlijks plaats rondom de Wereldwaterdag van de Verenigde Naties. Afgelopen twaalf jaar hebben de kinderen voor de water- en sanitatieprojecten ruim 8,3 miljoen euro bijeengebracht.

In Schoonhoven wordt geld bijeen gewandeld voor drinkwater en sanitatie voor het bekende project in Ghana van Schoonhovenaren Jan van Meerkerk en Hans Straver die daar een lepradorp ‘Schoonhoven’ hebben aangelegd. Hier kunnen mensen -met hun gezin- wonen en leven die de ziekte lepra hebben gehad.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.