Schoonhovens College naar finale Artcadia

Deel dit:

collegeSCHOONHOVEN – Het Schoonhovens College heeft samen met tien andere scholen de finale van de landelijke techniek- en kunstwedstrijd Artcadia. Het is de tweede keer dat de school in de finale staat.

In de fictieve toekomststad Artcadia doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij in samenwerking met de leverancier van digitale printsystemen Canon Nederland, om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

Artcadia wordt voor de negende keer gehouden. Het is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor deze fictieve toekomststad. Het recordaantal van 117 scholen heeft zich dit jaar aangemeld. Naast Nederlandse scholen zitten er nu ook twee Belgische scholen in de finale. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs, Frankrijk. Daar nemen ze ook een kijkje ‘achter de schermen’. De tweede prijs is een Ultimaker 3D printer.

Er kwamen ongeveer 370 projecten binnen, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 12 april in het Evoluon in Eindhoven.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.