Schoonhovenaar Matthijs Rus jongste Citroën Clublid

Deel dit:
Matthijs Rus

Matthijs Rus

SCHOONHOVEN – Wie in de Nachtegaallaan in de wijk Thiendenland komt valt het gelijk op: bij het enige woonhuis staan een aantal Citroën XM’s geparkeerd. Wat doen die auto’s daar en waarom juist deze auto’s die we voornamelijk in de jaren negentig op de weg zagen? De auto’s zijn eigendom van de familie Rus die helemaal idolaat zijn van dit automerk en in het bijzonder de XM uitvoering. De zeventienjarige zoon Matthijs heeft inmiddels ook het virus meegekregen en bezit al een eigen exemplaar.

“De styling, de innovativiteit en het comfort van de auto’s is de reden dat ik deze auto’s geweldig vind”, aldus de jonge Schoonhovenaar. De Citroën XM werd geproduceerd van 1989 tot 2000 en was het eerste model dat werd uitgerust met het nieuwe hydractieve veersysteem. Daarmee was de auto uiterst comfortabel en veilig. Wereldwijd zijn er ongeveer 350.000 exemplaren verkocht. Echter heden ten dage zie je ze nauwelijks nog rijden.

Matthijs studeert op dit moment automanagement aan de IVA in Driebergen. Twee dagen per week verkoopt hij auto’s in een showroom van een grote leasemaatschappij. Over de toekomst van auto’s heeft hij een duidelijke mening: “ik verwacht dat diesel over een aantal jaren geheel verdwenen zal zijn. Volledig elektrische auto’s gaan het ook niet worden. Dat kan het elektriciteitsnet niet aan. De toekomst is auto’s die rijden op waterstofgas.”

De voorliefde voor auto’s heeft Matthijs met de paplepel ingegoten gekregen van zijn vader Bram. Met zijn zeventien jaar is  hij in het trotse bezit van een eigen Citroën XM en is het jongste lid ooit van de Citroënclub Nederland. Regelmatig zijn er bijeenkomsten en wordt kennis en ervaring gedeeld. Het enige nadeel is dat Matthijs nog niet zelfstandig met de auto’s mag rijden. Nog even wachten tot hij achttien is geworden.

Komende zaterdag maken we kennis met Matthijs en Bram op RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.2a245056-54ce-4e9a-a491-b9c34258e2db

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jente Rus zegt:

    Lekker bezig Matthijs!!!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.