Schoonhovenaar Ad de Laet zwemt opnieuw voor Kika

Deel dit:

6819211d-5f0a-4d21-b91d-416a21d8b0f3 (2)SCHOONHOVEN – Wie ’s morgens tussen 09.00 en 10.00 uur in zwembad ’t Wilgerak gaat zwemmen komt vrijwel iedere dag Ad de Laet tegen. Tot aan de sluitdatum van dit seizoen zwemt hij iedere dag baantjes voor het goede doel. Ad zet zich in voor de Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

Ad de Laet is een ‘ex-Molyner’, een van de tientallen werknemers die in de jaren tachtig vanuit de regio Rotterdam verhuisden naar Schoonhoven. Dit in verband met het werk bij de verffabriek Brink-Molyn in Groot-Ammers, tegenwoordig AkzoNobel. Inmiddels is Ad gepensioneerd en heeft twee jaar geleden het plan opgevat om geld in te zamelen voor Kika. “Ik zag op tv een programma over kinderen met kanker en dat greep mij toch wel aan,” aldus Ad in een vraaggesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik ben in het rijke bezit van negen kleinkinderen die allen in goede gezondheid zijn. Een week later was ik jarig en toen heb ik de buren, familie en vrienden gevraagd om geen verjaardagscadeau te geven maar een gift voor dit goede doel”.

Omdat Ad altijd een sportief persoon is geweest besloot hij om te gaan zwemmen in ruil voor de giften. In totaal heeft hij twee jaar geleden een afstand van 234 km gezwommen. Het getal 234 is bij elkaar opgeteld negen (2+3+4) wat verwijst naar zijn negen gezonde kleinkinderen. De actie bracht toen zo’n 1.250,- euro op. Vorig jaar heeft Ad door omstandigheden de actie geen vervolg kunnen geven. Dit jaar weer wel. Iedere dag zwemt hij een ongeveer 2,2 kilometer daarbij aangemoedigd door o.a. het badpersoneel van zwembad ’t Wilgerak.

De actie van de 76 jarige Ad de Laet is te volgen via www.doneeractie.nl. Dit jaar is de uitdaging van Ad om in totaal 250 kilometer  te zwemmen. Daarnaast wil hij ook het totaalbedrag van twee jaar geleden overtreffen. Ook u kunt Ad helpen met deze actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika. Via de site kan gedoneerd worden en ook bij zwembad ’t Wilgerak, de Primera en Intertoys in Schoonhoven bestaat de mogelijkheid om een gift te geven.

Een uitgebreid gesprek met Ad de Laet is komende zaterdag te beluisteren bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

6f24bfaf-98a8-4480-9c6c-9c3cda33bb4a

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.