Schoonhoven Schoon krijgt zwerfafvalwagen cadeau [video]

Deel dit:

schoonhovenschoonSCHOONHOVEN – Schoonhoven Schoon is nu nog nóg beter in staat om op verschillende plekken met vrijwilligers van zorgboerderij Talento en zorginstelling Gemiva zwerfafval op te ruimen. Woensdag overhandigde afvalverwerker Cyclus namelijk een zwerfafvalwagen aan de stichting die van Schoonhoven de schoonste stad van Nederland wil maken.

Elke maandag, dinsdag en donderdag ruimt stichting Schoonhoven Schoon zwerfafval op met vrijwilligers van Talento en Gemiva. Het zwerfafval wordt direct gescheiden in plastic, blik, glas en restafval met speciaal hiervoor ontwikkelde karren. Met deze aanpak slaat de stichting meerdere vliegen in één klap. Voorzitter Jan Heijkoop: “Per wandeling, die twee uur duurt, verwijderen we met elkaar zo’n dertig kilo afval uit de openbare ruimte. Door het afval te scheiden, kan het hergebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Bovendien kunnen de vrijwilligers van de zorginstellingen rekenen op een zinvolle, gezonde en leuke dagbesteding.”

bus2Naar een groter bereik
De stichting wil op meerdere plekken in Schoonhoven en omgeving zwerfafval opruimen. Inmiddels zijn de vrijwilligers bijvoorbeeld ook aan de slag in Stolwijk en Lekkerkerk. Heijkoop: “Voor het vervoeren van de karren naar plekken waar de opruimactie het meeste nodig is, waren we op zoek naar een vervoermiddel voor de karren. We vroegen Cyclus om een financiële bijdrage. De afvalspecialist verraste ons met een heuse zwerfafvalwagen.”

Samen afval scheiden
Algemeen directeur Leendert van Bloois van Cyclus: “Wij hopen dat door het schenken van de zwerfafvalwagen niet alleen het bereik van de stichting vergroot, maar dat ook het bewustzijn over het belang van afval scheiden en de zwerfafvalproblematiek toeneemt.”

De overhandiging van de zwerfafvalwagen vond plaats onder toeziend oog van wethouder Neven van de gemeente Krimpenerwaard. “Ik ben zeer verheugd dat Cyclus een zwerfafvalwagen schenkt aan de stichting en ik wil de vrijwilligers bedanken die zich elke week inzetten voor een schone stad.”

bus1

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.