Schoof (VGBK) werkt aan terugkeer in lokale politiek

Deel dit:

schoofSTOLWIJK – Willem Schoof is voornemens om dinsdag 27 september terug te keren in de raad van Krimpenerwaard. Dat liet de voorman van Gemeentebelang Krimpenerwaard (VGBK) vrijdagmiddag weten in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. Bij Schoof werd begin dit jaar een tumor uit zijn dikke darm verwijderd, waarna hij chemotherapie onderging. “Afgelopen woensdag heb ik de kuur afgesloten en komende maandag heb ik een afsluitend gesprek met de arts.”

Schoof neemt niet gelijk weer de rol van fractievoorzitter op zich. “Dat laat ik nog even over aan Pascal van der Hek over. Ik wil de tijd nemen om rustig terug te keren in het politieke leven.”

De Stolwijker zegt zich goed te voelen. “Het enige waar ik last van heb, is moeheid. Maar wat wil je als je ruim een half jaar aan de kuur zit. In mijn hoofd heb ik energie genoeg, maar het lichaam zegt af en toe ‘Willem, tot hier en niet verder’. Dan pakken we het gewoon de dag erna op. De conditie is nog niet wat het moet zijn.”

De gedreven politicus verwacht over vijf weken wel zover te zijn om raadswerk weer op te pakken. “Nog niet direct in de frontlinie, maar lekker in luwte. Wel in de bankjes en waar nodig zal ik mijn inbreng hebben. We hebben een grote fractie dus het komt helemaal goed.”

Hij heeft het politieke werk de afgelopen maanden naar eigen zeggen “enorm” gemist.” “Ik heb het natuurlijk wel gevolgd. Achter de schermen heb ik wel wat dingetjes geregeld voor Gemeentebelang Krimpenerwaard, want het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Maar ik heb het gemist, vond het heel jammer om een half jaar uit de running te zijn. Het is niet anders. Ik heb ook wel geleerd, dat alles hier gewoon vrolijk doorgaat. Wat dat betreft, is het ook wel een leermomentje geweest.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.