Schaatskampioen Patrick Roest feestelijk gehuldigd

Deel dit:

roestLEKKERKERK – Schaatser Patrick Roest is woensdagavond gehuldigd in zijn woonplaats Lekkkerkerk. Roest werd in februari voor de tweede maal wereldkampioen allround bij de junioren.

Patrick Roest arriveerde samen met wethouder Lavinja Sleeuwenhoek op een arrenslee met paarden bij het gemeentekantoor in Lekkerkerk. De Lekkerkapel zorgde voor een feestelijke muzikale begeleiding. Burgemeester Tjerk Bruinsma onthaalde de wereldkampioen onder toeziend oog van ruim tachtig fans.

Sleeuwenhoek begeleidde Roest naar de raadzaal. Burgemeester Bruinsma verwelkomde de gasten en gaf in zijn toespraak aan bijzonder trots te zijn een wereldkampioen in de gemeente te hebben. “Patrick, ik hoop dat we jouw naam de komende jaren tegen blijven komen in de schaatswereld! Wie weet, tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea… Als ik jouw fans mag geloven, hoeven wij hier niet aan te twijfelen!” Na de lovende woorden van de burgemeester overhandigde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek enkele cadeaus aan de jonge wereldkampioen.

Hierna luisterde Patrick samen met de aanwezigen naar mooie woorden van een grote fan, van de vice-voorzitter van schaatstrainingsvereniging De Lekstreek, een afgevaardigde van het Gewest Den Haag en van de huidige trainer van Jong Oranje. Patrick zelf sloot de feestelijke bijeenkomst af met een dankwoord richting de aanwezigen.

Aansluitend aan de officiële huldiging in het gemeentekantoor, vond een afterparty plaats in het clubgebouw van ijsvereniging Lekkerkerk. De arrenslee bracht Patrick en de wethouder naar het clubgebouw.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.