Saskia van Rooy met eigen fractie in gemeenteraad

Deel dit:

SaskiaKRIMPENERWAARD – Saskia van Rooy neemt als eenmansfractie zitting in de gemeenteraad van Krimpenerwaard. Dit onder de naam ‘Dierbaar Krimpenerwaard’. 

Van Rooy – die faam verwierf als dierenbeschermster – splitst zich af van Pro Krimpenerwaard die nu met twee, in plaats van drie zetels in de gemeenteraad komt.

De Stolwijkse kreeg als lijstduwer van de lokale partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 242 voorkeursstemmen. De griffie gaf haar bedenktijd om het ambt al dan niet te aanvaarden.  Fractievoorzitter Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard gaf echter direct aan, dat hij niet wilde dat Van Rooy van haar recht op een raadszetel gebruik maakte en gunde haar ook geen bedenktijd.

“Kiezers hebben met hun stem op mij duidelijk aangegeven dat het accent op een diervriendelijke duurzame Krimpenerwaard voor hen belangrijk was”, laat van Rooy weten. “Ik wil mijn kiezers, maar ook de dieren die geen stem hebben, niet teleurstellen. Ik heb daarom besloten om het ambt van raadslid te aanvaarden. Ik splits mij van Pro Krimpenerwaard af en ga met mijn eigen fractie ‘Dierbaar Krimpenerwaard’ verder om mijn missie te verwezenlijken: de Krimpenerwaard diervriendelijk, duurzaam en sociaal maken. Daarbij zal ik, zoals mijn kiezers van mij ook als voorzitter van Stichting Dierenradar gewend zijn, mogelijke heikele punten en misstanden aan de kaak -blijven- stellen teneinde daarin verbetering te krijgen. De naam Dierbaar Krimpenerwaard staat voor de schitterende groene Krimpenerwaard, die –  samen met haar inwoners en haar dieren – mij zeer dierbaar is en gekoesterd en beschermd moet worden.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

  1. Ab Roos zegt:

    Ik vraag mij af hoe het wettelijk mogelijk is dat een partij die er voor verkiezing niet was zomaar in de raad kan komen. Krommer kan bijna niet.

  2. Tiny Douma zegt:

    Dit kiezersbedrog is mogelijk bij wet. We moeten deze wet veranderen. Tijd voor een referendum? Het volk moet zich hierover kunnen uitspreken. Al die splinterpartijtjes maken besturen ook stééds moeilijker. Zéker landelijk.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.