Saona (9) start petitie voor fietscrossbaan in Krimpenerhout

Deel dit:

crossbaanKRIMPEN A/D LEK – De jonge Saona zou graag zien dat er een fietscrossbaan wordt aangelegd in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. Samen met haar moeder Esther heeft ze er zelfs een speciale online petitie voor opgericht. Die is inmiddels ruim honderd keer ondertekend.

Om de Krimpenerhout aantrekkelijker te maken voor recreanten is de afgelopen maanden de waterkwaliteit in Surfplas verbeterd en is er ook een speeleiland aangelegd. Een fietscrossbaan voor de jeugd zou de kwaliteitsimpuls voor het recreatiegebied helemaal compleet maken, zo is gedachte achter het initiatief van de 9-jarige Saona.

“Op de camping was er ook een fietscrossbaan en daar had ik een crossfiets gehuurd”, vertelde ze vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Ik vond het zo leuk, dat ik van mijn eigen geld een crossfiets heb gekocht. Alleen is er hier in de buurt geen crossbaan.”

Saono zou daarom niets liever willen dan dat er een fietscrosscircuit komt in de Krimpenerhout. Stoere jongens en meiden kunnen er met hun eigen fiets overheen zoeven. Uitdagende bulten en scherpe bochten moeten de kinderen uitdagen om hun grenzen te verleggen.

Om haar wens kracht bij te zetten startte Saona samen met haar moeder Esther een petitie op www.ikwileencrossbaan.nl. Met de verzamelde handtekeningen wil ze naar de gemeente Krimpenerwaard stappen om haar wens voor een crossbaan kenbaar te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 08 mei 2019

    […] Uiteraard wil zij zoveel mogelijk handtekeningen ophalen. Kunnen jullie hierbij een beetje helpen? http://www.rtvkrimpenerwaard.com/web/nieuws/saona-9-start-petitie-fietscrossbaan-in-krimpenerhout/?f… De geschiedenis van Krimpen aan de Lek Op vrijdag 10 mei (aanvang 19.00 uur) en zaterdag 11 mei […]

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.