’s Nachts pinnen kan niet meer in Lekkerkerk

Deel dit:

(Foto: Rabobank)

(Foto: Rabobank)

LEKKERKERK – In Lekkerkerk kan vanaf halverwege volgende maand ’s avonds laat, ’s nachts en op zondag niet meer worden gepind. Uit angst voor plofkraken stelt Rabobank de buiten-geldautomaat aan het Raadhuisplein buiten werking. Een nieuwe automaat wordt geplaatst binnen bij de Coop supermarkt op het winkelcentrum.

“Wij zien het aantal pogingen tot plofkraken op geldautomaten toenemen”, laat de bank weten. “Bijna iedere week is het helaas raak. Naast de schade aan automaten zien we door het gebruik van zware explosieven de schade aan de omgeving en kans op persoonlijk letsel stijgen. En dat is vreselijk. De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel. Wij nemen daarom maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. We hebben daarbij vooral oog voor de veiligheid van omwonenden.”

Om deze reden stelt Rabobank met ingang van 13 november de geldautomaat aan het Raadhuisplein buiten werking. Pinners kunnen vanaf 6 november bij de Coop supermarkt tijdens openingstijden gebruik maken van de nieuwe geldautomaat, welke zich in de winkel bevindt. De sealbagautomaat blijft wel beschikbaar op de oude locatie.

Buiten de openingstijden verwijst de bank naar een van haar andere geldautomaten in Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Bergambacht, Gouderak of Haastrecht.

Coop Lekkerkerk is maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00–21.00 uur en op zaterdag van 7.30–21.00 uur.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Maayke zegt:

    Vreemd verhaal
    In Krimpen aan den IJssel en lek zijn de pinautomaten toch ook gewoon buiten
    Daar kunnen dan toch ook plofkraken gebeuren

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.