RTV Krimpenerwaard biedt stageplaatsen

Deel dit:

.stageRTV Krimpenerwaard is een samenwerking aangegaan met het Schoonhovens College. De streekomroep biedt maatschappelijke stageplaatsen voor leerlingen uit het derde jaar en hoger van het voortgezet onderwijs.

Op dit moment zijn de eerste twee stagiairs druk bezig in de nieuwe studio aan de Dijklaan in Bergambacht. Thomas Janssen en Giovanni Verkerk -beide vierdejaars metalektro, een combinatie van metaaltechniek en elektrotechniek- leggen nieuwe stroompunten en leidingen aan ten behoeve van de radiostudio. Onder leiding van omroepmedewerker Nico Dullaart worden er verschillende kabels over het plafond getrokken en worden er extra contactdozen aanbebracht.

Beide jongens zitten in hun examenjaar. Nog een paar maanden en dan zijn ze klaar met school. Thomas zal gaan doorleren voor vrachtwagenchauffeur, Giovanni hoopt dat hij aan de slag kan bij Hofland Electro, het bedrijf waar hij in de vakanties al regelmatig te vinden is.

RTV Krimpenerwaard verwacht dat deze eerste samenwerking met het Schoonhovens College uitgebreid zal worden en dat de omroep een vaste aanbieder van stageplaatsen wordt in de Krimpenerwaard. “Natuurlijk zijn ook leerlingen van andere onderwijsinstellingen welkom om hun maatschappelijke stage bij RTV Krimpenerwaard te komen lopen. We bieden tal van werkzaamheden voor scholieren, variërend van elektra aanleggen tot redactie- en camerawerk”, vertelt voorzitter Egbert van der Veen.

Meer informatie is te verkrijgen via info@rtvkrimpenerwaard.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.