Van Rooy gewond bij incident slachterij; bedrijf overweegt aanklacht

Deel dit:

Saskia van Rooy. (Foto: Facebook Dierenradar)

Saskia van Rooy. (Foto: Facebook Dierenradar)

STOLWIJK – Saskia van Rooy uit Stolwijk is vrijdag gewond geraakt bij een incident bij slachterij Van Kooten BV in Montfoort. Medewerkers van de slachterij zouden haar geslagen en geschopt hebben, omdat ze foto’s maakte. Het bedrijf spreekt dat tegen en overweegt een aanklacht tegen Van Rooy in te dienen.

Van Rooy, die landelijk bekend werd als zwanenbeschermster, was naar de slachterij gereden vanwege het islamitisch Offerfeest. Ze wilde misstanden opsporen tijdens het onverdoofd ritueel slachten van schapen en die op beeld vastleggen. Vier mannen waren niet gediend van haar aanwezigheid en zouden haar flink te grazen hebben genomen. “Gelet op hun schorten met bloedspetters gaat het waarschijnlijk om slachters”, schrijft ze.

Nekklem
Eén van de mannen zou Van Rooy in een nekklem hebben gehouden en haar naar binnen hebben gesleurd. “Terwijl dit gebeurde schopten en sloegen drie slachters op mij in. Ze probeerden steeds met grof geweld mijn camera uit mijn handen te trekken en stelden alles in het werk om mijn beelden te bemachtigen.”

Van Rooy zou op enig moment door de man zijn losgelaten toen een toevallige getuige haar te hulp schoot. Zo wist ze de slachterij uit te vluchten. “Het is een godswonder dat ik deze zware mishandeling heb overleefd.” Na het incident is ze behandeld in het ziekenhuis. “Naast forse verwondingen aan mijn linkerhand heb ik een zeer pijnlijke nek en nog steeds continu barstende hoofdpijn.” Zaterdag deed ze aangifte bij de politie.

‘Complete onzin’ noemt Arie van Kooten van slachterij Van Kooten BV het verhaal van Van Rooy. “Ze stond uren voor op straat en op ons terrein te fotograferen. Medewerkers vonden dat vervelend en vroegen haar meermaals om weg te gaan. Dat weigerde ze, ze bleef maar filmen en foto’s maken.” Van Kooten erkent dat één van de medewerkers op een gegeven moment haar camera probeerde af te pakken. “De riem van de camera bleef daarbij om de hand van mevrouw Van Rooy zitten. Zo komt ze aan die verwonding.”

Pertinent niet waar
Dat ze door medewerkers is geslagen en geschopt is volgens Van Kooten ‘pertinent niet waar’. “Beelden van de camera die wij hier hebben hangen, zullen dat ook uitwijzen.” Dat ze ernstige verwondingen opliep, kan Van Kooten dan ook nauwelijks geloven. “Als je zo gewond bent als ze beweert, ga je direct naar het ziekenhuis. In plaats daarvan stond ze nog minstens twee uur hier voor ons bedrijf om met de politie te praten.”

Van Kooten baalt van alle ophef. “Het is de sop de kool niet waard. Wij werken hier gewoon volgens de regels. Vanaf de weg valt er ook niets te zien van de slacht. Ze had hier niets te zoeken.” Het bedrijf overweegt een aanklacht in te dienen tegen Van Rooy. Wegens uitlokking. “Ze stond op ons eigen terrein en was duidelijk uit op een confrontatie. We voelen ons – om het maar even plat te zeggen – flink genaaid.”

De politie doet nog onderzoek naar het incident bij de slachterij.

(Bron: Het Kontakt)

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Dick zegt:

    Mevr. De Rooy moet zo bemoei zuchtig zijn . Ze bemoeid er met dingen waar ze geen verstand van heeft.Ze kan geen gelijk krijgen met de zwanen . Nou dacht ze het met een slachthuis te proberen maar dat liep niet goed af. Het enigste waar ze verstand van heeft is wc schoon maken. Trouwens volgens mij kan ze dat nog geen eens

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.