Revaliderende Lesley Veen: ‘Het gaat met ups en downs’

Deel dit:

Lesley Veen.

Lesley Veen.

SCHOONHOVEN – Het gaat “naar omstandigheden goed” met Lesley Veen. De Schoonhovenaar lijdt aan de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). Een aantal maanden terug onderging hij daarvoor een levensreddende behandeling in de Filipijnen. Om deze ingreep financieel mogelijk te maken werd in Schoonhoven een maandenlange actieperiode gehouden.

“Ik ben zes weken lang in de Filipijnen geweest”, vertelde Lesley Veen vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Het is heel goed bevallen. Er mankeert niets aan dat ziekenhuis. Ja, op een gegeven moment had ik het wel een beetje gezien in die kamer. En ook voor het eten hoef je daar niet heen te gaan. Ziekenhuiseten is sowieso niet lekker, maar daar helemaal niet. Allemaal rijst. Dat hoef ik niet bij het ontbijt. Ze hadden wel brood, heel zoet, maar pindakaas en hagelslag kennen ze niet.”

Opnieuw ontdekken
De behandeling zelf verliep voorspoedig. Over het effect kan Veen nog niet veel zeggen. “Het is nu nog met ups en downs. In principe moet de progressie stoppen en alle verbeteringen zijn mooi meegenomen. Over anderhalf jaar kan ik dat pas met zekerheid zeggen. Het heeft z’n tijd nog.”

Direct na zijn terugkomst in Nederland, voelde Veen zich duidelijk beter, maar nu kampt hij toch weer met een terugval. “Dat schijnt normaal te zijn. Dat het allemaal even niet zo lekker gaat. Maar het kan zo ook allemaal weer beter gaan.”

De Schoonhovenaar zit nu midden in een revalidatieperiode. “Functies die ik de afgelopen jaren ben kwijtgeraakt, heb ik niet in een keer terug natuurlijk. Daar is in principe wel goede hoop op. Daarvoor ga ik naar een revalidatiecentrum, om te proberen om bepaalde functie weer terug te krijgen. Ik moet alles opnieuw ontdekken en daar helpen ze me bij.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.