Het regent lintjes in Krimpenerwaard [video]

Deel dit:

lintjesregen1KRIMPENERWAARD – De traditionele lintjesregen voorafgaande aan Koningsdag groeide in de gemeente Krimpenerwaard uit tot een heuse regenbui. Maar liefst dertien plaatsgenoten werden door Zijne Majesteit de Koning opgenomen in de Orde van Oranje Nassau. Veel meer dan in omringende gemeenten.

Eén Ridder en twaalf Leden werden achtereenvolgens door burgemeester Roel Cazemier toegesproken, waarna hij ieder van hen de bijbehorende versierselen opspeldde. Hij had er zijn handen vol aan tijdens een ceremonie, die ruim anderhalf uur in beslag nam. De burgmeester nam ruim de tijd om de gedecoreerden één voor één in het zonnetje te zetten en stil te staan bij het waarom van deze voor alle betrokkenen bijzondere verrassing. Elders op deze website staat een samenvatting van de beweegredenen die Zijne Majesteit hebben bewogen deze plaatsgenoten met een lintje te vereren.

Voor sommigen was het een complete verrassing, anderen voelden bij binnenkomst in de theaterzaal van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek al ‘een beetje nattigheid’.

Paul de Heus met echtgenote.

Paul de Heus met echtgenote.

Paul de Heus bijvoorbeeld wist niet wat hem overkwam. Hij is cameraman bij het videoteam van RTV Krimpenerwaard en was gewoon naar het Cultuurhuis gekomen om opnamen te maken van het gebeuren. ’s Morgens had hij thuis had al lopen mopperen dat hij nog steeds geen persbericht had ontvangen met de namen van de gedecoreerden. “Die heb ik wel nodig om de opnamen te kunnen monteren”, verzuchtte hij tegen zijn vrouw. Die wist natuurlijk wel beter en liet hem in de waan. Op het lijstje dat hij uiteindelijk ontving ontbrak zijn naam.

Herman Visser.

Herman Visser.

De Krimpense dorpsfotograaf Herman Visser daarentegen had wel iets in de smiezen. “Ik ben er altijd bij als er hier in het Cultuurhuis iets te doen is, maar dit keer werd ik wel heel uitdrukkelijk gevraagd of ik er wel zou komen.” Toen hij zijn vrouw en andere familieleden in de zaal ontdekte dacht hij genoeg te weten en werd zijn vermoeden bewaarheid.

Met allerlei smoezen waren ook de andere elf naar het Cultuurhuis gelokt. “Ik dacht een tentoonstelling van het werk van Jeroen Bosch te gaan zien” meldde Jos de Jong. “En ik dacht te worden meegenomen naar een evenement op de basisschool van mijn kleinkinderen”< sprak een ander. Hoe dan ook, ze waren ieder voor zich verrast, blij en verguld met hun benoeming. Na afloop van het officiële gedeelte werden ze onder het genot van een oranjebitter en andere versnaperingen door familieleden, vrienden en bekenden van harte gefeliciteerd met de bekroning op hun vrijwillige bijdrage aan het maatschappelijk en culturele leven in onze samenleving. Verdiend!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Elly Oudenes zegt:

  Beste RTV Krimpenerwaard,
  Na het bekijken van de uitzending van het uitreiken van de lintjes, waar ook ik een lintje mocht ontvangen, viel mij op dat mijn naam en van nog een man niet genoemd werd bij het uitreiken. Ik ben hierover wel teleurgesteld. Het lijkt me toch wel belangrijk dat elke naam even genoemd wordt.

 2. Wim van Zwienen zegt:

  Hallo Paul,
  Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding; het is je van harte gegund.
  Cameraman voor RTV Krimpenerwaard houdt veel menen op de hoogte van het wel en wee!
  Vriendelijke groeten,
  Wim van Zwienen

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.