Record aantal deelnemers ‘Krimpenerwaard in Beweging’ [video]

Deel dit:

beweging3LEKKERKERK – Nooit eerder deden er zoveel mensen mee aan ‘Krimpenerwaard in Beweging’ als afgelopen zaterdag. Aan de vijfde editie deden liefst 2206 sportievelingen mee.

“Dat had ik niet durven dromen”, vertelt Marcia Sellenraad van de organiserende Rabobank Krimpenerwaard na afloop. “Vorig jaar was al een topjaar qua deelname. Geweldig dat zoveel mensen op de been komen om gezamenlijk scholen, verenigingen en stichtingen financieel te steunen.”

Volop gestempeld
Net als bij nationale sportevenementen als de Elfstedentocht en de Vierdaagse van Nijmegen is de stempelkaart ook een belangrijk onderdeel bij Krimpenerwaard in Beweging. Het stempelen bij sport en spel tijdens de sportmanifestatie wordt gehonoreerd met geldbedragen. Deze komen ten goede aan scholen, verenigingen en stichtingen.

beweging1

“Dat vind ik echt het allermooist van deze happening”, benadrukt Marcia. “Mensen doen niet mee voor hun eigen belang, maar voor het belang van allemaal. Die eensgezindheid om samen geld bijeen te brengen vind ik prachtig.”

Ze doelt op de gereden fietsroutes die, volbracht en wel, elk vijf euro voor de school- of verenigingskas opleverden. De rolstoel- en wandelroute, sprookjesbosroute en survivaltocht waren elk 3,50 euro waard. “Dat loopt lekker op, hoor”, lacht Marcia. “Vorig jaar liep het bedrag met 2179 deelnemers op tot zo’n tienduizend euro. Dit jaar telden wij 2206 deelnemers, dus reken maar uit. Het geld komt uit ons Coöperatief Dividend. Het is een van onze manieren om een deel van de winst terug te geven aan de maatschappij. Die betrokkenheid is voor ons als Rabobank van groot belang.”

Lustrum
Waren voorgaande edities al een vrolijk gebeuren, ditmaal was het extra feest in het Loetbos bij Lekkerkerk. Om het lustrum van het evenement kracht bij te zetten had Rabobank Krimpenerwaard Radio 538 DJ’s On Tour uitgenodigd. Dj Menno de Boer het publiek op het horecaplein op een swingende middag. Hij was het ook die de winnaars van de Rabobank Krimpenerwaard Sportprijzen 2015/2016 bekend maakte.

Ruim 2700 mensen stemden de afgelopen weken online op hun favoriete sporters, ploegen, clubs en vrijwilligers.

De titel ‘Sportvrouw van het jaar’ ging naar Bo Rook. Zij beoefent de zelfverdedigingssport Taekwondo bij Sportschool Tim Kool. Tot ‘Sportman van het jaar’ werd schaatstalent Jesse Stam benoemd, sportend bij STV Lekstreek. Het Dames 1-elftal van voetbalvereniging Haastrecht won de titel ‘Sportploeg van het jaar’. De winnaars mochten ieder een cheque van vijfhonderd euro in ontvangst nemen.

beweging2

Dertien edities lang bleef het bij deze drie prijzen, maar dit jaar werden twee extra titels gelanceerd: die van ‘Sportclub van het jaar’ en van ‘Vrijwilliger van het jaar’. Respectievelijk werden deze gewonnen door schaatstrainingsvereniging STV Lekstreek en Koos en Joke Aarnoudse (vrijwilligers bij voetbalvereniging Lekkerkerk). Zij mogen ieder 750 euro besteden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.