R-net bushaltes komende maanden omgebouwd en frequentie verhoogd

Deel dit:

RnetKRIMPENERWAARD – De haltes van buslijn 497 tussen Gouda en Schoonhoven worden de komende maanden omgebouwd naar R-net haltes. De haltes krijgen ruime en comfortabele bushokjes met gebruiksvriendelijke overdekte fietsenstallingen en digitale schermen met reizigersinformatie.

Sinds december rijden de rood-grijze R-net bussen door de Krimpenerwaard. Door het kwaliteitskeurmerk R-net (Randstad-net) ook op deze lijn te introduceren wil de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer verder verbeteren en daarmee de regio beter bereikbaar maken.

De haltes Schoonhoven Oost en Centrum/Veer zijn eind december aangepast aan de kwaliteitseisen van R-net. De komende maanden gaat de aannemer ook aan de slag met de andere haltes. Ongeveer iedere twee weken wordt een haltepaar omgebouwd. De aannemer is gestart bij halte Ammerstol en gaat half februari verder met halte Schoonhoven Noord.

De werkzaamheden aan de bestaande bushaltes zijn volgens planning medio mei afgerond. Bij de rotonde Molenlaan/N207 wordt een nieuwe bushalte aangelegd. Het streven is deze in de loop van dit jaar gereed te hebben. Dan wordt ook de route van de lijn verlegd naar de provinciale weg en rijdt de bus niet meer door Bergambacht.

Hogere frequentie
Met de introductie van R-net is de frequentie omhoog gegaan. Op werkdagen rijdt R-net 497 in de spits om de tien minuten, richting Gouda tussen 7.00 en 8.00 uur zelfs om de vijf minuten. Tijdens de daluren vertrekken de bussen iedere vijftien minuten. ’s Avonds en in het weekend rijden de bussen ieder half uur.

Vanaf 25 februari wordt de frequentie van R-net lijn 497 verder verhoogd. Om 7.20 vertrekt vanaf Schoonhoven een extra rit naar Gouda. In de avond tussen 19.00 uur en 21.00 uur rijden de bussen ieder kwartier in plaats van om het half uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.