R-net bus tussen Gouda en Schoonhoven

Deel dit:

Rnet KRIMPENERWAARD – Vanaf 10 december gaan rood-grijze R-net bussen (Randstad-net) rijden tussen Gouda en Schoonhoven. R-net staat voor hoogwaardig openbaar vervoer: betrouwbaar, frequent, snel en comfortabel.

In de ochtend- en middagspits en in het weekend rijden er meer bussen dan voorheen. De bussen rijden een nieuwe, kortere route door Schoonhoven, maar blijven door Bergambacht rijden totdat de nieuwe halte Bergambacht Noord gereed is. Arriva blijft de vervoerder op deze lijn in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Op werkdagen rijdt R-net 497 in de spits om de tien minuten. In de richting Gouda rijdt deze buslijn tussen 7.00 en 8.00 uur om de vijf minuten. Tijdens de daluren vertrekken de bussen iedere vijftien minuten. ’s Avonds en in het weekend rijden de bussen ieder half uur.

Nieuw eindpunt
Voor een betere aansluiting op de veerdienst Schoonhoven–Gelkenes en het centrum van Schoonhoven krijgt de buslijn een nieuw eindpunt. Hier wordt de komende weken een nieuwe halte Centrum/Veer gerealiseerd met een ruime fietsenstalling. Ook de bestaande halte Lopikerplein (straks met de nieuwe naam Schoonhoven Oost) wordt omgebouwd naar het kwaliteitsniveau van R-net.

Route en haltes
De andere haltes op de route worden voor mei 2018 omgebouwd naar R-net haltes met ruime bushokjes, digitale schermen met reizigersinformatie en gebruikersvriendelijke fietsenstallingen. Bij de rotonde Molenlaan/N207 in Bergambacht wordt een nieuwe bushalte aangelegd. Streven is deze medio 2018 gereed te hebben. In afwachting daarvan wordt de route door Bergambacht nog niet verlegd naar de provinciale weg. De halte Molenlaan blijft voorlopig gehandhaafd, met als tijdelijke naam Bergambacht Noord.

Wijzigingen dienstregeling
Met de introductie van R-net vervalt een aantal haltes op de route. In Gouda is dat de de halte Doelenbrug. In Stolwijk vervalt halte Koolwijkseweg. In Bergambacht vervallen de haltes Kadijk en Pleinstraat.

Ten behoeve van de bediening van het buitengebied blijft de halte Beijersche gehandhaafd.

In Schoonhoven gaat de bus een andere route rijden. De halte Sola Gratia wordt iets verplaatst naar de huidige halte Henri Dunantplein van lijn 195/295 en wordt R-net Schoonhoven West. De haltes Plesmanstraat en Stationsplein worden vervangen door de nieuwe R-net halte Schoonhoven Noord, op de plaats van de huidige halte Mr. Kesperplein van lijn 195/295.

De haltes Vlierstraat en Thiendenland vervallen voor lijn 497. Alternatief is halte Lopikerplein.

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van Arriva.

Werkzaamheden
In verband met de werkzaamheden aan de halte Schoonhoven/Veer is de parkeerplaats Buiten de Veerpoort (rechts van de Dika fabriek) tot het einde van het jaar gedeeltelijk in gebruik door de aannemer. Het parkeerterrein links van de Dika fabriek is gedurende de werkzaamheden de komende twee weken helemaal afgesloten. In december wordt afhankelijk van de weersomstandigheden een aantal verkeersdrempels op de provinciale weg N207 aangepast zodat de bus er comfortabeler overheen kan rijden. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd, de weg blijft open voor het verkeer.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

4 Berichten

 1. M.M.Kooijman zegt:

  Dus de hele stadswijk Schoonhoven Noord zit zonder openbaar vervoer naar Gouda. Er wonen duizenden mensen hier, kan dat zomaar. Zo worden we allemaal weer autorijders naar Gouda. Met nog meer files op de provinciale weg. Zorgt u ook voor de ouderen in deze stadswijk of enkel voor mensen die met de pont overkomen vanuit de Alblasserwaard. Hoe komen mensen die naar het ziekenhuis moeten voor behandeling of onderzoek bij de bushalte? Eerst een half uur lopen of komt er vervangend vervoer? Ik ben boos en snap het ook niet.

 2. Chantal zegt:

  Handig dit! Wij zijn per 1 dec naar Stolwijk verhuisd en mijn beide pubers zijn voor school afhankelijk van de halte Koolwijkseweg… Helpt het om een klacht in te dienen?

 3. Denny Blokland zegt:

  Lekker dit, pak normaal de bus op de halte Koolwijkseweg naar Gouda. Ik woon op de Schoonouwenseweg. Er ligt een enorme vracht sneeuw en vanmiddag wordt er weer 15 cm verwacht. Wat is er precies de bedoeling dat wij vanaf nu doen??

 4. NA de Vlaming zegt:

  Ik ben zelf ruim 40 jaar buschauffeur geweest bij Westnederland tot Arriva toe pas gestopt ivm pensioen maar wij leerde altijd je moet komen waar de meeste mensen wonen een goed en snel van A naar B vervoerd willen worden nu word het steeds slechter mensen moeten veel verder lopen (voor oudere een groot probleem) of met de fiets naar een halte grote kans dat je fiets dan weg is ik vind dit een zeer slechte zaak en geef de reizigers groot gelijk laat dan 197 bvb 1 keer per 45 minuten de oude bestaande rit rijden .

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.