QuaWonen wil oplopende huurschuld voorkomen

Deel dit:

euroKRIMPENERWAARD – Soms komen huurders in ernstige problemen omdat ze een huurachterstand niet meer inlopen. QuaWonen wil dat voorkomen. Voortaan worden huurders na de eerste betalingsherinnering meteen gebeld en bij een aanmaning volgt een bezoek aan huis.

QuaWonen merkt dat steeds meer huurders moeite hebben om de huur op tijd te betalen. Vanaf het voorjaar van 2014 zag de corporatie de huurachterstand oplopen. Op dit moment hebben 570 huurders een betalingsachterstand. QuaWonen weet uit ervaring dat dat huurders een betaalachterstand van meer dan een maand bijna niet meer inlopen. “Daarom willen we er vroeg bij zijn”, vertelt woordvoerder Brandy van Gerven. “Een snellere aanpak moet grote huurachterstanden – en uiteindelijk huisuitzettingen – voorkomen.”

QuaWonen wordt ondersteund door een extern bureau. Dit bureau belt uit naam van QuaWonen bij een eerste betalingsherinnering. Na een aanmaning volgt een huisbezoek. Doel is via een gesprek te achterhalen wat de redenen zijn waarom betaling uitblijft. Van Gerven: “Soms is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Wij adviseren om bij verwachte betalingsproblemen zelf vroegtijdig contact met ons op te nemen, om erger te voorkomen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.