QuaWonen renoveert weer 66 woningen in Krimpen

Deel dit:

renovatie KRIMPEN A/D IJSSEL – De 66 woningen aan de Burgemeester Aalberslaan, Putterstraat, Nachtegaalstraat, Merelstraat, Mezenstraat en Noorderstraat wacht een opknapbeurt. De woningen krijgen een nieuwe gevel en worden energiezuiniger. Dat zullen bewoners zeker terugzien op hun gasrekening, zo verzekert QuaWonen. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in de zomer en worden nog dit jaar afgerond. 
 
“Als een woning aan een onderhoudsbeurt toe is, is het wel zo handig om de woning meteen veel energiezuiniger te maken”, vertelt Brandy van Gerven van QuaWonen. “We zijn daar volop mee bezig.” In 2017 maakt de corporatie 274 woningen energiezuinig, voor 2018 staat eenzelfde aantal gepland. 
 
Bewoners van de Putterstraat en omgeving regeerden tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst positief op de schetsen van de nieuwe situatie. De gevel krijgt een geheel andere uitstraling door licht stucwerk en gekleurde vlakken. De uitgebouwde entrees zullen door en robuustere vormgeving en afwijkende kleur nadrukkelijker aanwezig zijn.

Voor de energiemaatregelen betalen bewoners gemiddeld 17 euro per maand. Dit is de minimale besparing die bewoners op hun gasrekening kunnen verwachten. De werkelijke besparing is vele malen hoger. 
 
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Beter in Wonen, een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven. In een eerder project – Bilderdijkstraat in Lekkerkerk – gaven bewoners een ruime 8 voor de wijze waarop het project is uitgevoerd. 

Energieambitie QuaWonen
De komende tien jaar reserveert QuaWonen 50 miljoen euro extra voor energiemaatregelen. De corporatie wil versneld naar gemiddeld label B, om uiteindelijk een energieneutrale woningvoorraad te bereiken. Eind 2016 had 57 procent van alle woningen het groene energielabel A, B of C. 
 
Het jaar 2017 benut de corporatie om samen met de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te komen tot een visie op gasloze wijken. 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.