QuaWonen pakt door met centrumvernieuwing Krimpen aan de Lek

Deel dit:

krimpenaandelek2 KRIMPEN A/D LEK – Na de vernieuwing van het dorpshart van Krimpen aan de Lek, pakt woningcorporatie QuaWonen nu de buurten rondom het centrum aan. 134 woningen worden energiezuiniger gemaakt en de komende vijf jaar ruim honderd woningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het gaat om een investering van in totaal 22,5 miljoen euro.

Het dorpshart van Krimpen aan de Lek heeft in de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Op de voormalige voetbalvelden verrezen nieuwe woningen in Molenweide. Daarnaast werden woningen gesloopt om een centrum te creëren rondom De Markt. Het resulteerde in woningen én voorzieningen in de Waterpoort, de Uitkijk, de Primeur en het Cultuurhuis.
 
Na deze impuls in het dorpshart, kijkt QuaWonen samen met de gemeente Krimpenerwaard en huurdersvereniging Ons Belang nu naar de buurten rondom het centrum. Want ook daar liggen uitdagingen. Bij 134 woningen gaat de corporatie renoveren. De woningen worden geïsoleerd en daarmee comfortabeler en energiezuiniger. Bewoners zullen straks minder stookkosten betalen. 
 
Sloop/nieuwbouw
Een aantal verouderde woonblokken wordt gesloopt (107 woningen). Voor de bewoners wordt een sociaal plan opgesteld waardoor zij een verhuiskostenvergoeding ontvangen en urgentie krijgen om een geschikte andere woning te vinden. QuaWonen bouwt er 60 nieuwe driekamerappartementen en 24 eengezinswoningen voor terug. 

Wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Dilia Blok: “Dit plan van QuaWonen om in oudere woonwijken te investeren door het verduurzamen en vernieuwen van woningen, sluit prima aan bij de nieuwe woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard.”
 
De bewoners zijn en worden uitgebreid geïnformeerd via informatiebijeenkomsten en nieuwsbrieven. Verder is er een kaart gemaakt van het centrumgebied met de locaties van alle projecten. De planning is gebaseerd op huidige inzichten en kan hier en daar nog wijzigen. Voorlopig gaat QuaWonen ervan uit dat de projecten in de periode 2018 tot en met 2023 worden gerealiseerd.  

krimpenaandelek

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.