QuaWonen maakt 360 woningen energiezuiniger

Deel dit:

quawonenKRIMPENERWAARD – QuaWonen gaat weer volop aan de slag met het energiezuiniger maken van woningen. Daardoor dalen de woonlasten van bewoners en wordt hun woning comfortabeler.

Voor dit jaar geldt dat QuaWonen opdracht verstrekt voor het verbeteren van 160 woningen. In 2016 en 2017 gaat het om nog eens 200 woningen. Vorig jaar deed de corporatie om financiële redenen een pas op de plaats. Maar deze korte stop wordt nu weer ruimschoots goedgemaakt door de geplande energie-aanpak van 360 woningen.

Voor de projecten in 2015 stemde inmiddels gemiddeld 90 procent van de bewoners in met de maatregelen. Zij betalen hiervoor als huurverhoging slechts een deel van de verwachte besparing op het gasverbruik. Die besparing is meestal zo’n 30 procent van het gasverbruik, wat kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Eén gepland energieproject gaat door in een beperkte vorm omdat de oudere bewoners de isolatiemaatregelen te belastend vonden. Hier zal QuaWonen nu alleen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Helft van alle woningen groen energielabel
QuaWonen is al enige jaren bezig om haar woningen energiezuiniger te maken, vooral door de schil van de woning goed te isoleren. Eind 2014 had de helft van alle woningen een groen energielabel A, B of C (tegenover 24 procent in 2009). Recent sloot QuaWonen een contract met een investeerder voor zonnepanelen, Tautus. Tautus zal als eerste de bewoners in de Vogel- en Doornenbuurt in Krimpen aan den IJsel een aanbod voor zonnepanelen doen. Als dat goed bevalt, kunnen straks meer huurders gebruik maken van een aanbod.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.