PvdA start petitie tegen grootschalige woningbouw in polder

Deel dit:

CrimpenerhoutKRIMPENERWAARD – De Partij van de Arbeid in Krimpenerwaard is een petitie gestart tegen het voorstel van het college om ruim tweehonderd hectare aan woningbouw te realiseren tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. Dit gebied is nu nog open en groen en dat moet volgens de PvdA zo blijven. Om dit standpunt kracht bij te zetten roepen de sociaal-democraten iedereen op deze petitie te tekenen.

Het college van Krimpenerwaard wil een tweede brug tussen de regio Rotterdam en de Krimpenerwaard realiseren, legt PvdA-fractievoorzitter Cees van der Graaf uit. “Ze wil dit doen door de aanleg van deze brug te ruilen tegen de bebouwing van tweehonderd hectare groen, open en uniek polderlandschap. Wij zijn van mening dat de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard inderdaad verbetert moet worden, maar dat er daarvoor geen sprake kan zijn van het opofferen van zoveel groen gebied.”

Van der Graaf spreekt van een zeer slecht plan van het college van B&W. “De PvdA is hier fel op tegen. Het gaat hier om een mooi stuk open polderlandschap dat een natuurlijke buffer vormt tussen het meer stedelijke Krimpen aan den IJssel en de groene en open Krimpenerwaard. Dit gebied mág niet verloren gaan. Daarnaast worden de inwoners van Krimpen aan de Lek onevenredig hard geraakt met dit plan. Zij krijgen een compleet dorp met mogelijk meer dan zevenduizend woningen in hun achtertuin. De inwoners hebben grote zorgen over dit plan. Om dat duidelijk te maken aan dit College zijn we deze petitie gestart.”

De getekende petities zullen worden overhandigd aan een lid van het college. De petitie kan worden getekend via www.petitiekrimpen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Jolanda zegt:

  Wie heeft deze onzin bedacht. Blijf met je handen af van het groen. Als dit gebeurd dan krijg het groenehart meer verkeer nog meer problemen brug . Meer herrie voor omwonende enz. Dus stop deze domme plan.

 2. Marjolein kan zegt:

  Wil meer groen minder huizen. Rond krimpen aan den IJssel

 3. Petra zegt:

  Belachelijk!!!!!!!

 4. Jpr zegt:

  Laat de PVDA eerst eens de inwoners van Krimpen bevragen en dan zal de uitkomst zijn dat vrijwel iedereen de groene polder wil behouden. Buiten dat feit…. mocht woningbouw niet uitgesloten kunnen worden, ga dan eerst wat aan de Algeracorridor doen!!! Voor nu, de PVDA slaat de plank volledig mis.

 5. Rob zegt:

  Goed plan in een tijd van tekort aan betaalbare woningen.
  Gelijk een nieuwe brug en aansluiting naar Ridderkerk en als ze dan toch bezig zijn gelijk de metro doortrekken ik ben voor.

 6. Jolande zegt:

  De groene polder moet blijven. Een oproep aan iedereen die dit ook vindt: Teken de petitie!!

 7. John zegt:

  Wie dit heeft of hebben bedacht zijn niet goed snik en zullen moeten worden nagekeken door een psychiater. Eerst een kaartje sturen waarop je je wensen kunt invullen en kunt aangeven waarom je het fijn vind om in de Krimpenerwaard te wonen en dan dit?! Als 55-jarige geboren Krimpenees doet dit heel erg pijn en het maakt mij boos. Ik zal nog bozer zijn als deze plannen werkelijkheid worden. Dit is geen goed plan. Staak dit ernstig wanbeleid en vernielen van ons kostbare landschap. Investeer in rust en natuur i.p.v. nóg meer verkeer en vervuiling!

 8. Marga zegt:

  Geen woningen in mijn achtertuin !

 9. Lianne zegt:

  Zijn ze gek geworden!!
  Nog meer groen weg!!
  Als Nederland een te kort aan huizen heeft moeten ze de grenzen dicht gooien niet de mooie plekken die er nog zijn verwoesten!!

 10. veel Meulen zegt:

  Niet doen! Houd het groen

 11. Theo kooij zegt:

  Minder huizen , meer groen , weg met dit idiote plan

 12. Koos Molendijk zegt:

  Het streven naar het behoudt van een GROENE KRIMPENERWAARD wordt door 7000 nieuwbouwhuizen letterlijk de grond in geboord. Stiekem wordt de Krimpenerwaard al vol gebouwd door Villa’s met een oppervlak waar wel vier huizen op kunnen staan

 13. M. Harteveld zegt:

  Ik vind dit GEEN STIJL dat de gemeente dit durft te doen.
  Elk stuk groen moet behouden blijven, anders krijg je het zelfde tafereel als in Gouda. Als ze willen bouwen dan maar de lucht in Rotterdam. Niet Hier !!!!!!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.