PvdA: ‘Sluit aan bij overleg over Koudasfalt-terrein’

Deel dit:

koudasfaltKRIMPENERWAARD – De toekomst van het Koudasfalt-terrein in het Goudse buurtschap Stolwijkersluis gaat ook de gemeente Krimpenerwaard aan. De PvdA Krimpenerwaard vraagt het college om aan te sluiten bij het overleg dat op dit moment in Gouda wordt gevoerd over de invulling van het terrein.

Het doel moet volgens de PvdA zijn dat op z’n minst het gebied niet opnieuw met een zware industriële bestemming wordt ingevuld. PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan en commissielid Bas Noorlander vragen het college ook ‘elke andere steun vanuit de Krimpenerwaard te overwegen’ om het terrein te helpen verwerven.

Een jaar geleden beëindigde moederbedrijf KSW de activiteiten van Koudasfalt in Stolwijkersluis. Hierdoor kwam een groot terrein beschikbaar, op Gouds grondgebied maar grenzend aan de polder Veerstalblok in de Krimpenerwaard. Het college van Gouda wil het terrein verwerven maar ziet geen kans om voldoende middelen bij elkaar te brengen. Ook de provincie Zuid-Holland staat niet afwijzend tegenover een nieuwe ontwikkeling. Er lijkt in Gouda echter geen politieke meerderheid te zijn om het terrein aan te kopen.

De PvdA vreest dat als er nu niets gebeurt, er weer zware industrie komt die de leefbaarheid van dit deel van de Krimpenerwaard negatief gaat beïnvloeden. Nú ligt er volgens Gerjo Goudriaan een unieke kans voor om de kwaliteit van het gebied en de Krimpenerwaard te verbeteren. De locatie Koudasfalt kan een belangrijke schakel worden in de overgang van het stedelijk gebied naar de Krimpenerwaard en is daarmee belangrijk voor de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de gemeente Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.