Proef met WhatsApp krijgt vervolg

Deel dit:

whatsappKRIMPENERWAARD – De proef van de gemeente Krimpenerwaard met WhatsApp krijgt een vervolg. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente.

Sinds november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard bij wijze van proef hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. Inmiddels heeft de gemeente meer dan 1300 berichten ontvangen via dit kanaal. Dit komt neer op gemiddeld vijf WhatsApp-berichten per dag.

De vragen die via WhatsApp bij het Klant Contact Centrum van de gemeente binnenkomen gaan over heel uiteenlopende onderwerpen. Meest voorkomend zijn de vragen over burgerzaken, afval, verhuizingen en meldingen. De toon van de vragen is persoonlijk en – op enkele uitzonderingen na – positief. Het KCC krijgt vaak een compliment.

Inwoners geven het contact via WhatsApp gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer. Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente in februari heeft uitgevoerd.

Bereikbaarheid
Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Krimpenerwaard is 06-83893600. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor WhatsApp-berichten. Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente behandelt WhatsApp-berichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.