Pro Krimpenerwaard wil monumentale platanen Haastrecht behouden

Deel dit:

platanenHAASTRECHT – Pro Krimpenerwaard maakt zich zorgen over de toekomst van vijftien monumentale platanen aan de Liezeweg in Haastrecht. De lokale partij wil voorkomen dat de zaag erin gaat.

De bomen van zeker negentig jaar oud zullen worden gekapt in verband met de aanleg van riolering, zo vernam de lokale partij van inwoners van Haastrecht.

“Tijdens de bewonersbijeenkomst is door de gemeente geen plan B gepresenteerd”, stelt Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs. “Dat plan had in moeten houden de aanleg van riolering met behoud van de prachtige platanen in het beschermd dorpsgezicht Haastrecht. Een prachtig laantje.”

Pro Krimpenerwaard zegt van de bewoners te hebben begrepen dat de huidige riolering wordt volgespoten met pur. Struijs: “Dat is goedkoper dan eruit halen en aan de overkant wordt de nieuwe riolering aangelegd.”

Struijs heeft het gemeentebestuur inmiddels om opheldering gevraagd middels schriftelijke vragen. Hij wil weten of er mogelijkheden om ‘deze prachtige bomen’ te behouden voor het IJsselstadje.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.