Pro Krimpenerwaard: ‘Uitstraling binnenstad Schoonhoven gaat achteruit’

Deel dit:

schoonhoven3SCHOONHOVEN – De uitstraling van het historisch centrum van Schoonhoven gaat achteruit. Dat vindt Pro Krimpenerwaard. De lokale partij dringt er bij het college dan ook op aan om maatregelen te nemen om dit een halt toe te roepen.

Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs wijst op de reclameplaten van een bedrijf in kunststof kozijnen. “Ze zijn om historische lantaarnpalen geplaatst. De gemeente zal hiervoor toestemming hebben gegeven, maar deze reclame-uiting hoort toch echt niet thuis op deze historische plek. Ook wordt het centrum, naast leegstand winkels, steeds meer aangetast door uitstallingen en banieren, die de doorgang verhinderen en het straatbeeld ernstig vervuilen.”

Struijs stipt ook de monumentale lantaarnpalen aan de Lopikersingel/-straat en de Langerakkerweg aan. “Eén hiervan staat al zeker meer dan een jaar zonder kop in plastic verpakt. Andere hebben een moderne kunststof kop die totaal niet past bij het onderstel. Enkele lantaarnpalen staan scheef.”

schoonhoven1

(Foto’s: Pro Krimpenerwaard)

Struijs vindt tenslotte dat in een historische binnenstad geen auto’s thuis horen. “Daarom zijn er twee grote parkeervoorzieningen gecreëerd aan de rand van de stad. De tijd is nu daar om een parkeerverbod op de Stenenbrug voor het stadhuis in te stellen. Het is dan aan de Schoonhovense horeca om deze ruimte op een ludieke manier in te vullen. Neem als voorbeeld het historisch centrum van Oudewater, vergelijkbaar met dat van Schoonhoven.”

Pro Krimpenerwaard roept het college op deze zaken snel op te pakken, “om het centrum van Schoonhoven nog voor de komende feestdagen de uitstraling te geven die deze historische plek verdient.”

schoonhoven2

 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.