Pro Krimpenerwaard: ‘Handhaaf op Veerstalblok’

Deel dit:

veerstalblokGOUDERAK – De Veerstalblok bij Gouderak wordt nog steeds illegaal gebruikt door sluipverkeer van de Zuidwestelijke Randweg bij Gouda. Pro Krimpenerwaard wil dat er beter gehandhaafd wordt. De lokale partij dient daartoe in de volgende raadsvergadering een motie in.

“Bij de aanleg van de rondweg rond Gouda is beloofd dat er geen auto’s meer overheen zouden komen”, stelt Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs. “De aanwezige landbouwsluis die er ligt nodigt auto’s uit om er gebruik van te maken. Het is zelfs zo erg dat automobilisten extra gas geven en er overheen knallen. De enige die last heeft van die sluis zijn fietsers, terwijl het een fietspad is.”

Vooral aan het eind van de middag, in de weekenden en tijdens festiviteiten bij Goudasfalt wordt door auto’s veelvuldig illegaal gebruik gemaakt van het stuk dijkweg.

Pro Krimpenerwaard kreeg eerder al te horen dat het afsluiten voor al het verkeer met uitzondering van fietsers geen optie is, omdat landbouwverkeer en hulpverleningsinstanties gebruik mogen maken van dit weggedeelte. De partij dringt in de motie aan te zoeken naar een verkeersveilige oplossing. “Het langzame verkeer verdient de noodzakelijke veiligheid.”

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Van der zwaart zegt:

    Het is gemeente Gouda. Dus Krimpenerwaard heeft geen handhavingskracht.

  2. Jan Leen zegt:

    Veerstalblok is gemeente Krimpenerwaard, alleen stukje gouderaksedijk is gemeente Gouda

  3. Ronald van Wijk zegt:

    Sluit de weg af door midel van een slagboom, die alleen te openen is met een code.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.