Prins Transport Lekkerkerk overgenomen door Müller

Deel dit:

prins1LEKKERKERK – Prins Transport wordt overgenomen door Müller Fresh Food Logistics uit Holten. Dat zijn beide bedrijven overeengekomen.

Arjen Prins zal als directeur leiding blijven geven aan de logistieke activiteiten van het familiebedrijf in Lekkerkerk. Ook zal Peter Prins binnen de transportactiviteiten zijn leidende rol voortzetten.

Met deze overname versterkt Müller haar stevige positie in de koelvers- en diepvriesmarkt in de Benelux en verbreedt zij haar dienstenpakket aanzienlijk. “De locatie onder de rook van Rotterdam biedt een geweldige geografische uitbreiding”, aldus directeur Jan-Peter Müller.

Voor de medewerkers van Prins zijn ook voordelen verbonden aan deze overname, zo stelt Müller. “De stevigere positie in de markt creëert nieuwe mogelijkheden binnen de organisatie, alsmede meer continuïteit van de werkzaamheden.”

Het beheer alsmede de in- en verkoop van het wagenpark zal onder de vlag van Müller European Truck & Trailer Care in Lekkerkerk worden voortgezet. De directie van dit bedrijf wordt gevoerd door Anton Müller. Ook de werkplaatsactiviteiten in Lekkerkerk blijven doorgaan.

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in opslag en distributie van koelverse- en diepvries levensmiddelen. Ze opereert in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Daarnaast is Müller gespecialiseerd in internationale koel- en vriestransporten door geheel Europa via haar bedrijf in Tsjechië. Het familiebedrijf beschikt over koel- en vriesmagazijnen in Holten, Nijkerk en Roelofarendsveen. De groep realiseerde in 2017 een omzet van circa zeventig miljoen.

Samen bieden Muller Fresh Food Logistics en Müller European Trailer Care werk aan circa 700 medewerkers.

Prins is bijna tachtig jaar geleden in Lekkerkerk ontstaan als transportbedrijf. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag en het vervoer van levensmiddelen. In Lekkerkerk is forse invriesopslag beschikbaar. De organisatie bestaat uit twee bedrijven: Prins Transport en Prins Op- en Overslag.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.