Politie stopt inbraakgolf met aanhouding acht verdachten

Deel dit:

inbraken REGIO – Met de aanhouding van acht jongeren denkt de politie een halt te hebben toegeroepen aan een inbraakgolf in de regio. Ze worden verdacht van ruim dertig inbraken in diverse winkels en bedrijven in Rotterdam-Oost, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

De jonge verdachten werden in eerste instantie aangehouden voor een inbraak aan de Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord en een poging daartoe aan het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp.

Van beide inbraken werden beelden getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Naar aanleiding daarvan kon de politie op 19 april drie Rotterdammers van 16, 17 en 18 jaar aanhouden. Dat leverde aanknopingspunten op voor verder onderzoek. Enkele dagen later nog twee verdachten aangehouden; een 18-jarige man uit Zwijndrecht en een 21-jarige Rotterdammer. Op 2 mei werd een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Die probeerde nog – zonder succes – te ontkomen door op 14 hoog, via de buitenzijde van de balkons, te vluchten.

Twee verdachten werden niet aangehouden, maar mochten in eerste instantie naar het politiebureau komen voor het afleggen van een verklaring. Toen bleek dat ze bij veel meer inbraken betrokken waren, zijn ze alsnog aangehouden.

Vier verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere verdachten worden langere tijd vastgehouden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.