Politie dwingt drankrijder tot stoppen bij Cabauw

Deel dit:

politieCABAUW – Een dronken man is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn bestelbus tot stoppen gedwongen bij Cabauw.

Agenten zagen de man langzaam en slingerend rijden over de M.A. Reinaldaweg (N210) vanuit Schoonhoven in de richting van Lopik.

Nadat de bestuurder meerdere tekens genegeerd had, zetten de agenten bij de afslag Cabauw ook de zwaailichten en sirene aan om de aandacht van de man te trekken. Omdat er inmiddels zo langzaam gereden werd, konden de agenten de bestelbus uiteindelijk tot stoppen dwingen door hun dienstwagen schuin op de weg te zetten.

Bij het aanspreken van de man roken de agenten een sterke alcohollucht en viel het hen op dat hij met ‘dubbele tong’ sprak. Na een blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Bergambacht.

Daar moest de man meewerken aan een ademanalyse. Door de toestand waarin hij verkeerde lukte het hem niet om goed te blazen. Een arts heeft vervolgens bloed bij hem afgenomen voor drankonderzoek.

Het bloed zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De Officier van Justitie zal later een beslissing nemen in deze zaak.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.