Partijen willen actieplan voor verbetering bereikbaarheid

Deel dit:

Algerabrug. (Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel).

Algerabrug. (Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel).

KRIMPENERWAARD – VVD, VGBK en CDA in de raad van Krimpenerwaard roepen het college op om op korte termijn met een actieplan te komen om de Krimpenerwaard bereikbaar te houden.

“Het wordt alsmaar drukker, de reistijden en (geluids)overlast nemen toe”, zegt VVD-fractievoorzitter Ruud van der Wilt op de partijwebsite. “De tijd van lapmiddelen is voorbij, er zouden ingrijpender maatregelen getroffen moeten worden om de leefbaarheid en veiligheid in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende jaren te garanderen.”

Van der Wilt zegt ervan overtuigd te zijn dat bijvoorbeeld met het scheiden van verkeersstromen, aparte busbanen, een bredere brug, ongelijkvloerse kruisingen, fluisterasfalt en groene schermen een betere doorstroming én leefbaarheid te realiseren is. “Anders dan met een tweede oeververbinding, is dit binnen enkele jaren realiseerbaar in plaats van enkele tientallen jaren. We vragen nadrukkelijk in een motie aan het college, beide kanten van de Waard in het actieplan op te nemen.”

Dinsdag 31 januari wordt op verzoek van de drie fracties tijdens de raadsvergadering gesproken over de opstoppende wegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.