Pand nummer zeven voor Schoonhovense onderneemster Marije de Bruijn-van Houselt

Deel dit:

IMG_1621SCHOONHOVEN – Ruim twintig jaar geleden startte ze samen met haar man bloemenhandel Home Garden in de Kerkstraat. Inmiddels heeft de goedlachse onderneemster Marije de Bruijn-van Houselt (43) met haar kledingzaak Vivaz voornemens om opnieuw te gaan verhuizen. Het wordt voor haar pand nummer zeven. De nieuwe locatie wordt Haven 51 in Schoonhoven. Beter bekend als het pand van de voormalige Marskramer.

Het is Marije overkomen dat ze al aardig wat panden heeft ‘versleten’. De bloemenzaak verhuisde naar een ander pand in de Kerkstraat en werd uitgebreid met een cadeauwinkel. Door omstandigheden is Marije alleen verder gegaan met de cadeauwinkel en verhuisde naar een pand aan het Kazerneplein. “Het bleek toch niet zo’n goede locatie, de loop was beduidend minder dus ben ik op een gegeven moment verhuist naar pand nummer vier in de Lopikerstraat”, vertelt Marije in een gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik geloofde in het concept dus durfde het aan om te verhuizen”.

Vervolgens kreeg Marije een baan aangeboden in het vakgebied waar ze voor geleerd had. “Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus ik wilde na een aantal jaren toch weer iets voor mezelf beginnen. Ik heb een opleiding voor styliste gedaan. Voor mijn eindopdracht ben ik bij de dameskleding zaak Vivaz terecht gekomen. De opdracht was om iemand aan te kleden en een verslag te maken over wat wel en niet goed was op gebied van o.a. kleur en figuur”. Vervolgens klikte het met de eigenaren van Vivaz die Marije op een later moment een baan in de zaak aanboden. Negen maanden later is Marije alleen verder gegaan en heeft de zaak overgenomen.

Vorig jaar is Marije met Vivaz verhuisd naar het huidige pand aan de Haven 70. Het volgende avontuur gaat zich aandienen want zij wil ook herenkleding gaan verkopen. En dat gaat gebeuren komend voorjaar vanuit het pand Haven 51, bekend als het pand van de voormalige Marskramer. “Ik zie een gat in Schoonhoven wat betreft herenkleding in de middenklasse en dat wil ik graag gaan invullen”, aldus Marije. Dat betekent dat pand nummer zeven betrokken gaat worden wat ook weer verbouwd moet worden. “Mijn vader Ton is ooit scheepstimmerman geweest en is heel erg handig. Hij staat erachter en helpt mij opnieuw te verbouwen. Anders zou het niet kunnen en onbetaalbaar worden”.

De opening van het nieuwe pand is gepland maart 2019. Uiteraard zijn wij benieuwd wat komend voorjaar de nieuwe modekleuren gaan worden. “Voor de heren is het veel blauw, voornamelijk in de wat fellere tinten. Voor de dames blijft het heel kleurrijk in de kleuren geel en groen met veel bloemen- en dierenprints. We gaan ons best doen om er iets tofs van te maken”, besluit Marije het gesprek.

Komende zaterdag wordt het gehele gesprek met Marije uitgezonden op RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

Het toekomstige pand van Vivaz aan de Haven 51

Het toekomstige pand van Vivaz aan de Haven 51

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.