Overeenkomst gebiedsontwikkeling Prinsessenpark

Deel dit:
ondertekening

Wethouder Arnold de Leeuw en directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen.

KRIMPEN A/D IJSSEL – Woningcorporatie QuaWonen en de gemeente Krimpen aan den IJssel tekenden afgelopen week de gebiedsontwikkelingsovereenkomst ten behoeve van het project Prinsessenpark. Daarin is onder meer vastgelegd dat de gemeente al in januari begint met de inrichting van het openbaar gebied.

Het project Prinsessenpark bestaat uit zes moderne woonblokken in een parkachtige omgeving. In totaal omvat project zo’n 230 appartementen. Als eerste worden de twee woonblokken langs de Prins Bernhardstraat gebouwd: 18 zorgstudio’s voor Lelie zorgroep en 91 sociale huurappartementen. De bouw van deze blokken inclusief het deel van de woonomgeving, zal najaar 2017 klaar zijn.

Dit voorjaar zal aannemer NBU beginnen met een blok van circa 35 koopappartementen langs de Oranjesingel en met een blok van circa 30 vrije sector huurappartementen langs de Koningin Julianastraat.

Wethouder Arnold de Leeuw noemt project Prinsessenpark “een aanwinst voor het centrumgebied van de gemeente.” Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen constateert dat de appartementen in een behoefte voorzien: “We hebben enorm veel reacties gehad. Gelukkig kunnen we een groot aantal mensen blij maken. Maar helaas moeten we ook veel woningzoekenden teleurstellen. Zij maken natuurlijk wel nog een kans op een appartement in de blokken 5 en 6.”

Om de doorstroming op de Krimpense woningmarkt te bevorderen kregen 55-plussers, die een goedkopere eengezinswoning achterlaten, voorrang in woongebouw Amalia. De verwachting is dat er daardoor 65-70 eengezinswoningen beschikbaar komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.