Ouderkerkse wil flitspalen tegen hardrijders Burgemeester Neetstraat

Deel dit:

Burgemeester Neetstraat. (Foto: Google Streetview)

Burgemeester Neetstraat. (Foto: Google Streetview)

OUDERKERK A/D IJSSEL – Marijke Rozenkrantz wil dat de gemeente flitscamera’s plaatst op de Burgemeester Neetstraat in Ouderkerk aan den IJssel om de overlast van hardrijdende auto’s tegen te gaan. “Daar lopen ze op binnen”, verzekerde ze vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Marijke en haar man Paul zijn bedroefd. In twee weken tijd zijn allebei hun katten overreden bij hun huis aan de IJsseldijk Noord in Ouderkerk. “De maat is vol. Er wordt veel te hard gereden. Automobilisten zijn gemakzuchtig en nemen de bocht van de Burgemeester Neetstraat naar de dijk hard en schuin om niet te hoeven afremmen. Op die hoek is een van de katten doodgereden. Ook zijn er al frontale botsingen geweest.”

De Ouderkerkse ziet dat de verkeersdrukte op de dijk richting Gouda per dag toeneemt. “Er wordt echt geracet. Nu heeft dit onze katten het leven gekost, morgen is dat misschien een kind.”

Een tweede iets waar ze zich zorgen over maakt zijn de groepen racefietsers die over de dijk door het IJsseldorp rijden. “Ook zij brengen voetgangers en dieren op de Dorpsstraat en op de dijk in gevaar. Ze racen blind door het dorp, terwijl er geen stoep op de dijk en in de Dorpsstraat is. Je moet soms duiken voor je leven tussen de geparkeerde auto’s om niet aangereden te worden.”

De Ouderkerkse heeft een simpele oplossing om hier een einde aan te maken. “Mijn voorstel zou zijn dat men van de Dorpsstraat een voetgangersgebied maakt, alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.”

Rozenkrantz heeft inmiddels een brief gestuurd aan het college van de gemeente Krimpenerwaard. Ook heeft ze een petitie verspreid in de buurt, met de vraag of mensen hun handtekening willen plaatsen als steun.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.