Otolift Trapliften ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

Deel dit:

(Foto: Jaap Smit/ @JaapSmitCdK)

(Foto: Jaap Smit/ @JaapSmitCdK)

BERGAMBACHT – Otolift Trapliften mag zich voortaan ‘Koninklijk’ noemen. Koning Willem-Alexander heeft dit predicaat aan het Bergambachtse bedrijf toegekend. Commissaris van de Koning Jaap Smit reikte vrijdagmiddag het koninklijke keurmerk uit aan de heren Ooms, directeuren van het 125 jaar oude familiebedrijf.

Otto Ooms BV werd in 1891 opgericht als Smederij Otto Ooms door de heer Otto Ooms. Van oorsprong is het bedrijf een smederij. In de decennia die volgden, maakte het bedrijf zich verschillende disciplines meester, met altijd het smeedwerk als uitgangspunt tot halverwege de jaren zestig, toen de broers Otto en Alex (derde generatie) begonnen met de ontwikkeling van trapliften.

In 1968 verscheen dan ook de eerste traplift van Otto Ooms BV. Deze eerste ‘Otolift’ was meteen al erg populair vanwege de uitstekende betrouwbaarheid. Het succes was zo groot, dat de fabriek waar men gevestigd was, te klein bleek. In 1981 verhuisde men naar een aanzienlijk grotere locatie in Bergambacht. De fabriek is hier tot op de dag van vandaag gevestigd. Ook werd er in communicatieve uitingen voortaan gebruik gemaakt van de handelsnaam Otolift Trapliften.

(Foto: Jaap Smit/ @JaapSmitCdK)

(Foto: Jaap Smit/ @JaapSmitCdK)

Otolift Trapliften is zodoende al bijna vijftig jaar fabrikant van trapliften. Dankzij de bezielende leiding van Otto en Alex, groeide het bedrijf uit tot wat het vandaag de dag nog steeds is: overtuigend marktleider in Nederland en een groeiende leider in de internationale markt voor trapliften. Er bestaan meerdere leveranciers van trapliften in Nederland, maar Otolift Trapliften is de enige overgebleven Nederlandse fabrikant van trapliften. Tevens is het een echt familiebedrijf gebleven; na meer dan veertig jaar van successen, hebben Otto en Alex het stokje in 2013 overgedragen aan de volgende (vierde) generatie: Jan Otto, André en Alex Ooms.

Otolift Trapliften is in 26 landen actief en heeft vestigingen in Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland, en Slowakije.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.