Oranje Fonds Collecte van 22 t/m 26 mei

Deel dit:

collecteren Oranje Fonds

KRIMPENERWAARD – In de week van 22 t/m 26 mei wordt er gecollecteerd voor een socialer Nederland. Vier organisaties uit de Krimpenerwaard doen die week mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten steunen zij projecten die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden in Zuid-Holland. Daarnaast kunnen zij hiermee hun eigen organisaties draaiende houden. Gecollecteerd wordt door Atletiekvereniging Avantri, de Gouderakse Tennisvereniging, IJscub Vooruitgang en Stichting Boerderij bij de Hem.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor hun doelgroep of hun vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in Zuid-Holland. Denk hierbij aan projecten die eenzame mensen koppelen aan een maatje of die mensen met schuldenproblematiek helpen hun financiën weer op de rit te krijgen.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. De collecte van harte bij u aanbevolen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.