Oplossing gezocht voor hondenpoepoverlast Overtuin

Deel dit:

Hondenpoep 3 HAASTRECHT – “Een ware plaag.” Zo omschrijft tuinbaas Tony Hardenberg de hondenpoepoverlast in de Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht. Samen met de gemeente Krimpenerwaard wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem.

“De Overtuin ziet er steeds fraaier uit en krijgt weer de functie van park terug”, aldus Hardenberg. “Jammer genoeg wordt er veel overlast ervaren van hondenpoep. Vrijwilligers staan in de poep bij het werken in de Overtuin, bij het maaien van het gras vliegt de poep je om je oren, ouders gaan niet wandelen in de Overtuin omdat ze hun kinderen niet in de poep willen laten spelen. Verder graven loslopende honden in het gazon en de perken, waardoor het werk van de vrijwilligers teniet gedaan wordt.”

In de Overtuin geldt een opruimplicht, benadrukt Hardenberg, “maar in de praktijk laten veel hondenbezitters hun hond vrij rondlopen en ruimen de uitwerpselen niet op.”

Hondenpoep 2

Stichting Overtuin Bisdom van Vliet zoekt met de gemeente naar een oplossing. Hardenberg: “We zijn blij met wandelaars die ons mooie park bezoeken. Honden en hun eigenaren zijn hierbij vanzelfsprekend ook van harte welkom, we willen ze niet missen. We zoeken naar een oplossing waarbij honden en hun bezitters welkom blijven, maar we geen overlast ervaren.”

De vrijwilligers hopen dat de hondenbezitters zelf actie nemen, de honden in de Overtuin aangelijnd houden en de hondenpoep opruimen. In het bos achter de Tiendweg kunnen de honden vrijuit lopen.

“De Overtuin is een Rijksmonument, in vergelijkbare parken is een hondenverbod van toepassing. Het zou jammer zijn als er ook een hondenverbod zou komen in de Overtuin, dat is niet de bedoeling, dat moet voorkomen worden.”

_MG_9603

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

  1. 111??gggff zegt:

    Er is geen opruimplicht… dat bevestigt de politie! Het valt onder buitengebied en iedereen komt daar de hond uitlaten van heinde en ver

  2. Dus zegt:

    Ach, bij de lageweg laten de honden gewoon los lopen over de begraafplaats!!!
    Kan blijkbaar gewoon

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.