Opknapbeurt voor de Hollandsche IJssel

Deel dit:

hdsr-stichtserijnlandenHAASTRECHT – De komende jaren gaat het Hoogheemraadschap ‘De Stichtse Rijnlanden’ aan de slag met de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel tussen Nieuwegein en Gouda. De werkzaamheden betreffen opknappen van kades en oevers, beleid maken voor ligplaatsen en het uitbaggeren ter verbetering van de afwatering en toevoer tijdens droge perioden.

Bewoners in de noordoosthoek van de Krimpenerwaard zijn welkom op een informatieavond die wordt gehouden op donderdag 16 februari in Theater Concordia in Haastrecht. Die avond geeft het waterschap toelichting op de plannen en wil men met eigenaren langs de rivier in gesprek over het onderhoud van bomen en struiken op de keringen en over het onderhoud van de oevers.

Er is volop ruimte voor grondeigenaren, agrariërs, ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties en recreanten om initiatieven of mogelijke ontwikkelingen te bespreken bij de diverse standjes. Te denken valt aan ontwikkelingen op het gebied van recreatie, educatie, cultuurhistorie, beleving, zichtbaarheid en waterberging. Het waterschap neemt de inbreng van bezoekers, waar mogelijk, mee in een visie op de rivier. Het waterschap werkt nauw samen met de gemeenten en de provincies.

De informatieavond op donderdag 16 februari in Theater Concordia begint om 20.00 uur.

HKT_water_hdsr

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.