Open bedrijvendag in Stormpolder

Deel dit:

bedrijvendag KRIMPEN A/D IJSSEL – Op zaterdag 1 juli is er weer een open dag van bedrijven in het Stormpoldergebied en omgeving in Krimpen aan den IJssel. De open bedrijvendag vormt de afsluiting van het project ‘Op avontuur in de techniek’.

De afgelopen maanden hebben 22 basisscholen het project gevolgd. De lessen zijn gegeven door verschillende lokale bedrijven in samenwerking met de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Tijdens de open bedrijvendag hebben jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar (en die nadenken over een beroepskeuze) de mogelijkheid om in de keuken te kijken bij bedrijven uit de maakindustrie. Natuurlijk is de scheepsbouw met bedrijven als Royal IHC en Gebr. Buijs Scheepsbouw vertegenwoordigd. Daarnaast zetten ook Hollandia, Thyssen maar ook Bakker Castelijn en M. de Koning Autobedrijven hun deuren open voor het – bij voorkeur – jeugdige publiek. Ook een groot aantal specialistische bedrijven als Van Dulst, Alewijnse, Storms Engines & Parts, Pirosport, Van Meijeren Aannemersbedrijf, Machinefabriek de Waal, Ternet, Metofix Interieurbouw, Machinefabriek Kalkman en loodgietersbedrijf Nobel doen mee.

Bijna alle deelnemende bedrijven verzorgen rondleidingen waar uitleg wordt gegeven over het product van het bedrijf en hoe dat tot stand komt. Dat varieert van een schip, hoe je een kwaliteitsproduct van hout maakt of een auto repareert tot de manier waarop ons dagelijks brood wordt gemaakt. Jongeren kunnen bij een aantal bedrijven zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kunnen ze bij Hollandia iets maken van metaal en bij Alewijnse kunnen ze een elektrische twister – een looplicht dat bestaat uit acht ledlampjes in een cirkelvorm – maken.

Het definitieve programma wordt op 15 juni op www.krimpenaandenijssel.nl/bedrijvendag bekend gemaakt. Het is dan ook mogelijk om alvast kaarten te reserveren voor diverse activiteiten.

Bij de ingang van de Stormpolder is er een centraal plein waar scholen en partijen als de Kamer van Koophandel, Rabobank, Ondernemerskring Krimpen en de DCMR/LBP|SIGHT (adviseurs overheid en bedrijven) zich presenteren. In deze tent, op één van de terreinen van M. De Koning Autobedrijven, kunnen bezoekers ook meer informatie krijgen over de deelnemende bedrijven. Hier zijn ook eventuele tickets voor de rondleiding of doe-activiteit op te halen. Tussen de bedrijven door is er op deze plek wat eten en drinken te koop.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.