Ook Lekkerkerk heeft nu een buiten-AED

Deel dit:

aedLEKKERKERK – Ook het dorp Lekkerkerk heeft nu een voor iedereen toegankelijke buiten-AED. Zaterdag werd het apparaat officieel geplaatst op sportpark Tiendweg-West, de thuishaven van voetbalvereniging Lekkerkerk en Jeu de Boulesvereniging Nederlek.

Van beide clubs waren de besturen vertegenwoordigd tijdens het bijzondere moment. Namens SVN woonden algemeen manager Johan Koutstaal en sportparkbeheerder Dirk Koorevaar de overhandiging bij. Voorzitter Siebe Burggraaf (vv Lekkerkerk) en Ton Gernette (bestuurslid JBV Nederlek) toonden zich gelukkig met de aanwezigheid van de buiten-AED. “Het is goed dat dit apparaat beschikbaar is voor de verenigingen én de bewoners van het gebied rondom het sportpark”, sprak Burggraaf. “In noodsituaties kun je er niet snel genoeg bij zijn. Deze AED kan mensenlevens redden.”

Ton Gernette is al even enthousiast. “Het is een geruststellende gedachte dat deze apparatuur voor iedereen beschikbaar is wanneer reanimatie na een hartstilstand noodzakelijk is. Je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar de aanwezigheid ervan is een prettige gedachte voor situaties waarin je zo’n AED echt nodig hebt.”

De buiten-AED hangt aan een zijmuur van het clubgebouw van voetbalvereniging Lekkerkerk (aan de kant van de jeu-de-boulesvelden). Ook wordt hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken. Wie zelf kan reanimeren kan zich bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. Men krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in de buurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.