Ontwikkeling Molenweide weer vol opgepakt

Deel dit:

molenweideKRIMPEN A/D LEK – Met een druk op de knop lanceerde wethouder Dilia Blok donderdag samen met directeur Mark van Doorn van Janssen de Jong Projectontwikkeling de vernieuwde website van nieuwbouwplan Molenweide in Krimpen aan de Lek. Hiermee is de eerste stap gezet om te komen tot bouw en verkoop van woningen.

Na jaren pas op de plaats is de ontwikkeling van Molenweide weer vol opgepakt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de architectuur van Fase B. Dit is het terrein direct grenzend aan de tennisbanen en het deel ten zuiden ervan.

Voor de invulling van het project is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat meer flexibiliteit biedt  qua woningaantallen en invulling van het woongebied met groen, verkeer, water en wonen. Om ervoor te zorgen dat de hoge ruimtelijke kwaliteit van de wijk voortgezet wordt is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

In het plan zijn veertien sociale huurwoningen gepland op het perceel bij de tennisbanen. Daarnaast komen er dertien koopwoningen in verschillende typen: vier twee onder een kapwoningen, vijf tussenwoningen en vier hoekwoningen met en zonder garage.

Start van de verkoop van de woningen wordt begin 2018 verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.