Onrust door kermispistool in Krimpen aan den IJssel

Deel dit:

(Foto: politie)

(Foto: politie)

KRIMPEN A/D IJSSEL – De politie in Krimpen aan den IJssel kwam vrijdagavond met meerdere eenheden in actie, nadat omstanders hadden gezien dat een groepje jongeren met iets liep te zwaaien dat op een vuurwapen leek. Bij controle bleek het te gaan om een balletjespistool, dat ze gewonnen hadden op de kermis.

Het groepje stond met petjes en capuchons over de hoofden nabij een pinautomaat, niet ver bij de kermis vandaan. Bij het zien van het wapen, belden omstanders direct de politie.

Meerdere agenten kwamen ter plaatse. Zij constateerden dat het ging om een replica. Het was echter niet van echt te onderscheiden.

De politie stelt dat sinds enkele jaren het bezit en de verkoop van nepwapens is toegestaan, mits deze voorzien zijn van een keurmerk op het speelgoed en de verpakking. Dit neppistool voldeed aan deze voorwaarde, aldus de politie. Het is echter voor personen vanaf veertien jaar verboden om er mee op straat te lopen, omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien.

Omdat een nepvuurwapen grote gelijkenissen vertoont met een echt vuurwapen, treedt de politie op alsof het een echt wapen is. Ze kan daarbij een benadertechniek hanteren voor personen die vuurwapengevaarlijk kunnen zijn. Daarbij wordt het dienstvuurwapen getrokken. ‘Ga niet met speelgoedwapens de straat op’, luidt dan ook het dringende advies.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.