Onderzoek aansluiting MerwedeLingelijn op Rotterdamse metro

Deel dit:

merwedelijnREGIO – Er komt een onderzoek naar de mogelijkheid om de MerwedeLingelijn – een lightrailverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen – aan te sluiten op het Rotterdamse metronet. Een voorstel daartoe van de provinciale GroenLinks-fractie werd tijdens de Statenvergadering unaniem aangenomen. Een route via Krimpen aan den IJssel is één van de opties.

Zevenduizend reizigers maken dagelijks gebruik van de MerwedeLingelijn. Veel daarvan reizen door naar Rotterdam. Nu vanaf december enkele intercitytreinen per uur Dordrecht zullen overslaan, maken de regio en de provincie Zuid-Holland zich zorgen over de aansluiting en willen zij de lijn via het hoofdspoor doortrekken naar Rotterdam. Nu dat niet mogelijk blijkt te zijn stelt GroenLinks voor om te onderzoeken of de Merwedelingelijn aangesloten kan worden op het Rotterdamse metronet.

“De Merwedelingelijn is net als de metro een zogenaamde lightrailverbinding, dus aansluiting via het metronet is eigenlijk logischer dan via het hoofdspoornet”, zegt GroenLinks-statenlid Berend Potjer. “Er zijn al eerder plannen voor geweest en nu Den Haag en Hoek van Holland worden aangesloten is de ontbrekende verbinding met Drechtsteden een groot gemis in het Rotterdamse metronet.”

Onderzoek moet uitwijzen wat de beste route is, maar als het via Krimpen aan den IJssel zou lopen ziet GroenLinks mogelijkheden om hiermee gelijk de verkeersdruk bij de Algerabrug aan te pakken. Potjer: “Wij zijn blij met de steun voor ons voorstel om dit onderzoek spoedig uit te laten voeren.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.